2020-05-06 22:20:25
Φωτογραφία για Βουλή: Δράση ιδιωτικών παραστρατιωτικών ομάδων καταγγέλλει ο Ραγκούσης
Κάνει λόγο για λειτουργία αστυνομικού παρακράτους

Σε απίστευτες καταγγελίες περι δράσης ιδιωτικών παραστρατιωτικών ομάδων υπο την καθοδήγηση της ΕΥΠ αλλά και για λειτουργία αστυνομικού παρακράτους προχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή βίντεο που ανάρτησε στέλεχος του “Ρουβίκωνα” και δείχνει απόσπασμα απο διαπληκτισμό αστυνομικού με μοτοσικλετιστή στο κέντρο της Αθήνας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια και πρόσθεσε “Στο βίντεο εμφανίζονται να δρουν δύο άτομα και όχι ένας. Γιατί δεν λέτε τίποτα για το 2ο άτομο. Ο δεύτερος ποιος είναι; Είναι αστυνομικός; Είναι μήπως ιδιωτικός φρουρός; Μήπως είναι μέλος εταιρείας σεκιούριτι; Μήπως αυτός που συμπράττει τον αστυνομικό είναι πρόσφατα καταδικασμένος; Είναι 2 τα άτομα και εσείς αναφέρεστε σε ένα. Τι προσπαθείτε να συγκαλύψετε σε αυτή την πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση; Μήπως όπως καταγγέλλεται έχουμε μικρές ιδιωτικές παραστρατιωτικές ομάδες καθώς έχουμε και αρχηγό στην ΕΥΠ πρώην στέλεχος εταιρείας σεκιούριτι;


Δεν είναι θέμα αστυνομικού λαϊκισμού αλλά αστυνομικού παρακρατισμού.

Ποιος είναι ο δεύτερος και ποιον φύλασσαν αστυνομικός και ο ιδιωτικός φρουρός;”.

Απο την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι μια “ευρωπαϊκή και δημοκρατική αστυνομία” πως λειτουργεί εντός των Συνταγματικών ορίων και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστεύεται την αρμόδιες αρχές του κράτους και όχι την οργάνωση του Ρουβίκωνα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ