2020-05-06 23:36:10
Φωτογραφία για Σπείρα - Ληστείες: Λήστευαν και έκλεβαν από το 2017 σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική
Σπείρα - Ληστείες: Η εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης είχε αρχίσει το Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε τώρα

Μετά από πολυετείς έρευνες, μπήκαν τίτλοι τέλους στην δράση μιας επικίνδυνης ομάδας κακοποιών που έκαναν σωρεία ληστειών και κλοπών σε εταιρείες και καταστήματα στην Εύβοια, την Βοιωτία, αλλά και την Αττική όπου είχαν και το ορμητήριό τους. Η εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης είχε αρχίσει το Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε τώρα!

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Χαλκίδας τα στοιχεία δέκα μελών της σπείρας που είχαν δράσει από τις 19 Αυγούστου του 2017 ως τις 29 Αυγούστου του 2018 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμούς οχημάτων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το Νοέμβριο του 2018, αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε
. είχαν συλλάβει στον Ασπρόπυργο και τις Αχαρνές άλλα οκτώ μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούσαν άλλους δύο συνεργούς τους. Τότε, είχαν εξιχνιάσει οκτώ ληστείες και αρπαγές, τρεις κλοπές από φορτηγά και δύο κλοπές οχημάτων στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών με λεία εμπορεύματα και αντικείμενα συνολικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Βάσει των νέων στοιχείων, οι δράστες με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά παραβίαζαν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και καταστημάτων φορώντας κουκούλες full face και είχαν πάντα μαζί τους πυροβόλα όπλα, μεταλλικά κλομπ και βαριοπούλες για να παραβιάζουν πόρτες ή να σπάζουν βιτρίνες. Με τα όπλα απειλούσαν τους υπαλλήλους σεκιούριτι, τους οποίους έδεναν με δεματικά τύπου tire up. Κυρίως, άρπαζαν τα χρηματοκιβώτια των εταιρειών, τα περισσότερα από τα οποία δεν είχαν χρηματικά ποσά, ωστόσο έκλεβαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει έξι ληστείες. Τρεις από αυτές έγιναν σε εταιρείες της Εύβοιας, μια σε εταιρεία της Βοιωτίας, μια σε σούπερ μάρκετ στην Εύβοια και μια σε βάρος πολιτών που είχαν σταθμεύσει προσωρινά το όχημά τους, σε περιοχή της Αττικής. Επίσης, εμπλέκονται σε εννέα κλοπές, δυο σε εταιρείες περιοχών της Βοιωτίας, μια σε εταιρεία στην Αττική και οι υπόλοιπες στην Εύβοια, σε μια εταιρεία, τρία σούπερ μάρκετ ένα πρατήριο άρτου και ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Επιπλέον, αποπειράθηκαν να ξαφρίσουν δυο σούπερ μάρκετ στην Εύβοια και την Αττική, μια εταιρεία στην Εύβοια και να «σηκώσουν» δυο Α.Τ.Μ. τραπεζών τα οποία ήταν εγκατεστημένα σε προσόψεις σούπερ μάρκετ περιοχών της Εύβοιας χωρίς να τα καταφέρουν.

Οι κακοποιοί είχαν κλέψει και συνολικά οκτώ οχήματα που χρησιμοποίησαν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, δυο από αυτά από εταιρείες στην Εύβοια και έξι από περιοχές της Αττικής. Όλα τα εγκατέλειψαν στη συνέχεια σε περιοχές της Εύβοιας, ενώ σε πέντε από αυτά έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ