2020-05-12 23:50:22
Φωτογραφία για Viral Ξύπνησε το πρωί έχοντας $77.000 – Μέχρι τα μεσάνυχτα χρωστούσε $9 εκατ.
Trader που είχε τοποθετηθεί σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασε να χρωστά σε λιγότερο από 12 ώρες 9 εκατ. δολ

Ο 30χρονος Syed Shah συνήθως αγόραζε και πουλούσε μετοχές και νομίσματα μέσω του λογαριασμού του σε online πλατφόρμα συναλλαγών. Όμως θεώρησε πως η συγκυρία ήταν ευνοϊκή για να επενδύσει στα futures του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου παραδόσεως Απριλίου.

Τον Απρίλιο το πετρέλαιο κατέγραψε ιστορική πτώση, με τα futures να λαμβάνουν αρνητικές τιμές. Με άλλα λόγια, οι παραγωγοί πετρελαίου έφτασαν στο σημείο να πληρώνουν για να απαλλαγούν από το εμπόρευμά τους. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά η πτώση ήταν τέτοια που άγγιξε τα -40 δολ. το βαρέλι.

Πίστευε πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει, καθώς έδωσε 2.400 δολ. αγοράζοντας αργό πετρέλαιο. Αρχικά έκανε μια συναλλαγή στα 3,30 δολ. το βαρέλι. Έπειτα πραγματοποίησε νέα συναλλαγή στα 50 σεντ. Τέλος… αγόρασε 212 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αντί ενός σεντ το καθένα.


Ωστόσο, δεν γνώριζε πως τα futures είχαν λάβει αρνητικές τιμές, επειδή το λογισμικό της πλατφόρμας δεν είχε προβλέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ως αποτέλεσμα, ενώ το αργό διαπραγματευόταν στα -3,70 δολ. το βαρέλι η πλατφόρμα έδειχνε ένα σεντ. Τα μεσάνυχτα, όταν πλέον το συμβόλαιο Απριλίου έκλεισε, ο Syed Shah έλαβε ένα mail. Χρωστούσε 9 εκατ. δολ!

Έτσι, ενώ είχε ξεκινήσει την ημέρα έχοντας στον λογαριασμό του 77.000 δολ. και η μεγαλύτερη απώλεια που περίμενε ήταν αυτό το ποσό που είχε ο καταθετικός του λογαριασμός, έφτασε να χρωστά το 116πλάσιο!

«Ήταν ένα πραγματικό σοκ» δήλωσε ο 30χρονος στο Bloomberg. Ο Syed δεν ήταν ο μοναδικός που έπαθε κάτι τέτοιο. Ανάλογες απώλειες είχαν traders που αγόραζαν ξανά και ξανά, προσδοκώντας να ρεφάρουν. Το καλό είναι πως η online πλατφόρμα υποσχέθηκε πως θα «καλύψει» τον 30χρονο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ