2020-05-18 22:10:06
Φωτογραφία για Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Προκλητικές και ψευδείς» οι δηλώσεις της Μαριέττας Γιαννάκου
«Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕ μιλώντας για τροχιοδεικτική τοποθέτηση της βουλευτού

«Προκλητικές και ψευδείς» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ Μαριέττας Γιαννάκου περί άρνησης του δικαστικού σώματος να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο Ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ που υπογράφεται από πρόεδρο και γενικό γραμματέα, Χριστόφορο Σεβαστίδη και Παντελή Μποροδίμο, αντίστοιχα έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις περί Δικαστικού Σώματος που αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων, είναι προκλητικές και ψευδείς.

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%, πολύ περισσότερες από αυτές που οι ίδιοι οι βουλευτές επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους.


Το Συνταγματικό εξάμβλωμα της θέσπισης «Μισθοδικείου» που συγκροτείται κατά το 1/3 από Δικαστές και κατά του οποίου αφήνει υπονοούμενα η ίδια βουλευτής, δείχνει τη φανερή δυσπιστία του πολιτικού κόσμου στο Δικαστικό Σώμα την ίδια στιγμή που οι βουλευτές ψηφίζουν αποκλειστικά οι ίδιοι το ύψος του δικού τους μισθού!

Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή της δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί τροχιοδεικτικά και αυτό πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους.

Τους συναδέλφους πρέπει να τους προβληματίζει επιπρόσθετα η χρονική συγκυρία της πραξικοπηματικής κίνησης των 9 μελών του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση σήμερα που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα για το Δικαστικό Σώμα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tesla Model 3
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tesla Model 3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ