2020-05-23 18:43:58
Φωτογραφία για ΗΠΑ εξασφάλισαν το 1/3 της παραγωγής εμβολίου
Η φαρμακευτική εταιρεία «AstraZeneca» θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός δισεκατομμυρίου δόσεων - Σε φάση κλινικών δοκιμών ακόμα το εμβόλιο

Ένα δισεκατομμύριο δόσεις του πιθανού εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα αναπτύξει η φαρμακευτική εταιρεία «AstraZeneca», εκ των οποίων, τα 300 εκατομμύρια προορίζονται για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, αν και δεν έχει βρεθεί ακόμη το εμβόλιο που μπορεί να μας προφυλάξει από τη νόσο Covid-19, οι χώρες ανά την υφήλιο κάνουν αγώνα δρόμου για να λάβουν τις περισσότερες δόσεις.

Ύστερα από εντολή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την χορήγηση του ποσού των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην έρευνα της AstraZeneca προκειμένου να εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, το εμβόλιο που ήταν γνωστό ως «ChAdOx1 nCoV-19» και τώρα ονομάζεται «AZD1222», παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εγκρίθηκε ως πατέντα από την AstraZeneca.


Η Βρετανία έχει ήδη εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου «AZD1222» ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε δείγμα πάνω από χιλίων εθελοντών, ηλικίας από 18 έως 55 ετών, σε τρία κέντρα στη Νότια Αγγλία.

Στο μεταξύ, και άλλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί ανάμεσά τους η Pfizer Inc, η Johnson & Johnson και η Sanofi πατάνε γκάζι για την παρασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου που θα προστατεύει τον οργανισμό από την νόσο Covid-19.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ