2020-05-27 11:33:12
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Τι έδειξαν δύο ελληνικές μελέτες για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας
Στα μέτρα που ελήφθησαν αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στη χώρα μας αναφέρθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με αφορμή ουσιαστικά τη λήξη του πρώτου κύματος του νέου κορονοϊού στην πατρίδα μας.

HR

Ο κ.Τσιόδρας υπεραμύνθηκε των μέτρων που εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών αλλά και ο ίδιος, αφού όπως είπε ενώ επικρίθηκαν από πολλούς, εκείνοι συνέχισαν να εισηγούνται τα μέτρα που θα έσωζαν τη χώρα από τον κορονοϊό.

Μάλιστα όπως εξήγησε, τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν με βάση έρευνα του ΕΚΠΑ μείωσαν τη διασπορά του ιού κατά 80% στην Ελλάδα.

Δύο ελληνικές έρευνες

Πάντως η διασπορά του κορονοϊού είναι εξαιρετικά περιορισμένη στη χώρα μας όπως έδειξαν και δύο μελέτες που έγιναν.

Όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κάτω από το 1% των συμπολιτών μας μολύνθηκε από τον ιό.

Ειδικότερα στη μία μελέτη που έγινε από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε εθελοντές αιμοδότες μελετήθηκε το αίμα 3400 αιμοδοτών. Έτσι διαπιστώθηκε ότι μόλις το 0,7% είχε μολυνθεί από τον ιό. Αναμένεται να ελεγχθούν άλλοι 6600 αιμοδότες για να ολοκληρωθεί η μελέτη με 10.000 άτομα.

Επίσης σε άλλη ελληνική μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδειξε επίσης ότι το ποσοστό διασποράς είναι εξαιρετικά χαμηλό. Ελέγχθηκαν 2569 δείγμα από εναπομείναντες ορούς και βρέθηκε ότι μόνο 9 δείγματα ήταν θετικά δηλαδή το 0,35%.

Γι αυτό όπως κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας λιγότερο από το 1% του πληθυσμού μολύνθηκε.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ