2020-06-03 01:29:55
Φωτογραφία για Να πώς κυβερνά ο Τραμπ: Βόλτα σε αστυνομικό κλοιό και μέσα στον Λευκό Οίκο
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και να καταφεύγει σε επίδειξη δύναμης και επιβολής, προκειμένου να κρατηθεί έως τις εκλογές του Νοεμβρίου

Σχεδόν έξι μήνες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να χάνει την ψυχραιμία του και να καταφεύγει σε πρακτικές που ανοίγουν τον δρόμο σε πολλές υποθέσεις, ακόμη και στο πιο ακραίο σενάριο. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς καθυστέρησε χαρακτηριστικά να λάβει μέτρα, αφήνοντας τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο να μετράει τους περισσότερους νεκρούς και ενώ η λίστα μεγαλώνει κατά εκατοντάδες κάθε ημέρα. Πριν αντιμετωπιστεί η πανδημία, ξέσπασε λαϊκή επανάσταση και χάος μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Από την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μεταφερθεί σε ειδικό κρυσφήγετο, προκειμένου να προφυλαχθεί από τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν ακόμη και την περίμετρο του Λευκού Οίκου
. Μετά από τρία 24ωρα που κρυβόταν, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε με ελικόπτερο στον Λευκό Οίκο, χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους «ταραχοποιούς διαδηλωτές» και ανακοίνωσε ότι βγάζει τον στρατό στους δρόμους της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, ενώ λίγα μέτρα απόσταση από το σημείο που ανακοίνωνε τα σχέδιά του, πάνοπλοι και έφιπποι αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν Αμερικανούς πολίτες που αξίωναν δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Οι ΗΠΑ βυθίζονται στο χάος, με όλα τα ενδεχόμενα, πλέον ανοιχτά, και με έναν πρόεδρο που ξεκάθαρα έχει απωλέσει τον έλεγχο, καταφεύγοντας στην επίδειξη δύναμης και μόνο σε αυτή.

Η εικόνα του, ωστόσο, να κάνει βόλτα ανάμεσα σε αστυνομικό κλοιό και με μία πολυπληθή ομάδα μυστικών πρακτόρων μπροστά του για την προστασία του και μάλιστα εντός της περιβόλου του Λευκού Οίκου, θα είναι εκείνη που θα χαρακτηρίζει την προεδρία του και που θα τον συντροφεύει έως και τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δείτε τις εικόνες:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ