2020-06-09 17:17:51
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Πόρτλαντ
Την παραίτησή του από τη θέση του αστυνομικού διευθυντή στο Πόρτλαντ, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε με επιστολή του ο Τζάμι Ρεσκ.

Νέος αρχηγός ανέλαβε για πρώτη φορά ένας αφροαμερικανός, ο Τσακ Λόβελ, με την ελπίδα ότι θα μετριαστούν οι ταραχές και οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Η παραίτηση του Ρεσκ έγινε μετά από 10 ημέρες συνεχόμενων ταραχών και την αποστολή επιστολών από οργανώσεις μαύρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της αστυνομικής βίας. Στο Πόρτλαντ τις τελευταίες ημέρες, είχαν πραγματοποιηθεί σχεδόν 100 συλλήψεις.

«Το να πούμε ότι αυτό ήταν απροσδόκητο θα ήταν υποτιμητικό», δήλωσε ο Λόβελ για την παραίτηση του Ρέσκ. «Είπα στον Chief Resch ότι θα κάνω ό, τι μπορώ για να τη βοηθήσω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.

Ο Lovell επαίνεσε επίσης την ηγεσία του Resch ως ανιδιοτελή, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν έχω εργαστεί άμεσα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται περισσότερο για τους ανθρώπους στις οργανώσεις μας ή για τους ανθρώπους στην κοινότητα».


Αναφερόμενος στον εαυτό του είπε: «Είμαι ταπεινός. Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Θα εμφανίζομαι κάθε μέρα με την καρδιά ενός υπηρέτη. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι εγώ».

Οι διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ ήταν κυρίως ειρηνικές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι ταραχές ξεκινούσαν τη νύχτα και ιδιαίτερα τις τελευταίες τρεις νύχτες. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι «ταραχοποιοί» πετούσαν αντικείμενα σε αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού πυροτεχνήματος που εξερράγη κοντά σε δύο βουλευτές της κομητείας Multnomah κοντά στο κέντρο δικαιοσύνης του Πόρτλαντ, ανέφερε το KOIN-TV.

Ο Λόβελ μίλησε και για το θανατηφόρο επεισόδιο του Τζορτζ Φλόιντ, τονίζοντας: «Όταν παρακολούθησα το βίντεο γι' αυτό που συνέβη στον κ. Floyd... Δεν ήταν η τακτική, δεν ήταν ο αριθμός των αξιωματικών που ήταν εκεί ... ήταν πραγματικά η έλλειψη φροντίδας και συμπόνιας. Η σκέψη ότι αυτή είναι μια ιδέα που θα μπορούσε να υπάρχει ... σχεδόν ένιωθε ότι δεν είσαι σημαντικός. Για μένα, ο αγώνας δεν είναι ο ένας με τον άλλον. Ο αγώνας για όλους μας είναι ενάντια στην ιδέα ότι οι άνθρωποι, τα θεσμικά όργανα, πρακτορεία, μπορούν να αναπτύξουν αυτό το συναίσθημα και να έχει κακά αποτελέσματα για τους ανθρώπους».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ