2020-06-10 22:10:06
Φωτογραφία για Γαλλία: Σάλος για υπόθεση «ζαρντινιέρα» με 14χρονο Ρομά
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η καταγγελία 14χρονου Ρομά ότι αστυνομικός τον κλώτσησε στο πρόσωπο μετά τη σύλληψή του αφού αποπειράθηκε να κλέψει δίκυκλο.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το 14χρονο αγόρι έπεσε και χτύπησε.

Ενδεικτική των αντιδράσεων η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος χαρακτήρισε «προβληματική» την υπόθεση προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει την εξήγηση που δίνει η αστυνομία.

Στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε ο Γκαμπριέλ Τζόρτζεβιτς, όπως είναι το όνομα του 14χρονου, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο και ότι είχε τέσσερα σπασμένα δόντια.

«Δεν είναι κανονικό ένας 14χρονος ή οποιοσδήποτε άλλος να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Υπάρχουν δύο εκδοχές που είναι τελείως αντίθετες: η μια του νεαρού και η άλλη των αστυνομικών. Δεν θα αποφασίσω εγώ ποια είναι η σωστή. Δεν αντιλαμβάνομαι την εξήγηση της αστυνομίας... δεν την αντιλαμβάνεται ούτε και ο αρχηγός της αστυνομίας» δήλωσε ο Καστανέρ στο BFMTV.


Ο 14χρονος σε συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι ετοιμαζόταν να κλέψει ένα σκούτερ. «Σίγουρα ήταν ανόητο αυτό που έκαναν αλλά και αυτό που μου έκαναν... Ήταν τέσσερις οι αστυνομικοί. Ο ένας μου πέρασε χειροπέδες και έβαλε το γόνατο στην πλάτη μου. Μια γυναίκα μου κράταγε τα πόδια και ένας μουσάτος αστυνομικός με κλώτσησε στο πρόσωπο» περιέγραψε το επεισόδιο ο νεαρός.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι ο 14χρονος έπεσε ενώ έτρεχε να ξεφύγει.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ