2020-06-10 23:20:30
Φωτογραφία για Viral «Ως εδώ Salt Bae»! H ανάρτηση του Τούρκου χασάπη-celebrity, που σήκωσε κύμα οργής
Ο Τούρκος πολυεκατομυριούχος χασάπης-εστιάτορας–social media infuencer Νουσρετ

Γκιοκσέ, διεθνώς γνωστός ως Salt Bae για τις ικανότητες κοπής κρέατος και το χαρακτηριστικό αλάτισμα με κάμψη του δικεφάλου, πυροδότησε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια ανάρτηση στο instagram που τον δείχνει περιστοιχισμένο από στριμωγμένα βόδια ενός εκτροφείου-σφαγείου.

«Πολύ σημαντική συνάντηση», έγραψε ο Γκιοκσέ στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε στο Instagram θεωρώντας ότι η στρογγυλή διάταξη παραπέμπει σε σύνοδο κορυφής.

Πάνω από 25.000 σχόλια έγιναν στην ανάρτηση που έλαβε περισσότερες από ένα εκατομμύριο επισημάνσεις «μου αρέσει», αν και όχι για την ευρηματικότητά της φωτό ή της λεζάντας.

Διασημότητες της Τουρκίας ηθοποιοί και δημοσιογράφοι επιτέθηκαν στα σχόλια στον 36 χρονο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της διεθνούς αλυσίδας steak house Nusr Et.


«Είναι μια από τις πιο ανήθικες, σκληρές και αηδιαστικές φωτογραφίες που έχω δει ποτέ», έγραψε ο δημοσιογράφος Τσεμ Σειμέν στο Twitter.

«Είναι μια φωτογραφία της αλαζονικής ανθρωπότητας που έχει υποδουλωθεί από τη βιομηχανική παραγωγή και που πιστεύει ότι είναι ο κύριος όλων των ζωντανών όντων».

Ο μουσικός Γκεχάν Εζογκούζ του συγκροτήματος πανκ Athena χαρακτήρισε την εικόνα ως «τρομακτική». Ο βετεράνος ηθοποιός Αχμέτ Μουμάτ Τάιλαν επέλεξε να αντιδράσει στην εικόνα κοινοποιώντας ένα απόσπασμα από το διάσημο μυθιστόρημα του συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ, Animal Farm.

«Όλα τα ζώα είναι ίδια, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσια από άλλα», έγραψε ο Ταϊλάν στο Twitter.

Ο Salt Bae είχε πρωτο-τράβηξε πάνω του τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας από τα βίντεο στο youtube που τον δείχνουν να αλατίζει τα κρέατά του με το χαρακτηριστικό του τρόπο. Απέκτησε μια διεθνή αλυσίδα εστιατορίων, έκανε δουλειές και στη Μύκονο, αλλά το 2019, δέχθηκε αρνητική δημοσιότητα όταν κατηγορήθηκε ότι έπαιρνε μέρος των φιλοδωρημάτων των υπαλλήλων του στο εστιατόριο του στη Νέα Υόρκη.

Η τελευταία του ανάρτηση ωστόσο φαίνεται πως θα του προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά. Σε μια φάση που ο κόσμος αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα την κρεοφαγία, η υπενθύμιση της σκληρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζώα για τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής, δεν θα κάνει καλό όχι μόνο στον γβωστό τουρκο χασάπη αλλά στον κλάδο γενικότερα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ