2020-06-16 12:03:25
Φωτογραφία για Novartis: H προθεσμία Παπαγγελόπουλου, η ένταση με Πλεύρη και η γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ
Οι γκάφες και το παιχνίδι καθυστερήσεων του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν στην κρίσιμη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Δευτέρας όπου είχε κληθεί ως ύποπτος

ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για μια σειρά αδικημάτων (σύσταση συμμορίας, δωροληψία, εκβίαση κ.α.) που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνήγοροι του Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα κατέθεσαν ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα υποστηρίζοντας ότι μόλις την Παρασκευή παρέλαβαν από την επιτροπή υλικό εκατοντάδων σελίδων το οποίο ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να μελετήσουν μέχρι σήμερα. Η πλευρά Παπαγγελόπουλου ζήτησε νέα προθεσμία, γεγονός το οποίο πυροδότησε ένταση. Ο κ. Τσοβόλας είπε ότι η διαδικασία δεν είναι σοβαρή και ότι πρέπει να δοθεί νέα προθεσμία καθώς επί της ουσίας πρόκειται για νέα κλήση.

Από την άλλη πλευρά ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση ενώ όπως καταγγέλλει η πλειοψηφία ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν απέφυγε τις απειλές λέγοντας θα έρθει η στιγμή που θα “ασχοληθεί μαζί τους”.


Τελικά, το προεδρείο της επιτροπής αποφάσισε να δώσει διήμερη παράταξη και κάλεσε εκ νέου τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξηγήσεις την ερχόμενη Τετάρτη.

Η γνωμοδότηση και η γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής έπειτα από το ερώτημα "αν η επιτροπή μπορεί να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα" όπως έχει ήδη συμβεί με τις περιπτώσεις της κ.Παπαδάκου και των κ.κ Φιλιππάκη και Τάρκα. Η απάντηση που θα δοθεί πιθανότατα σήμερα θα καθορίσει και τις επόμενες εξελίξεις. Μια πιθανή αρνητική απάντηση της επιτροπής γύρω από τη δικαιοδοσία της επιτροπής δεν αποκλείεται να σημάνει και το σύντομο τέλος εργασιών επιτροπής καθώς μετά από τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν θα υπάρχει άλλος μάρτυρας.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδοντας να προδικάσει την απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής υιοθέτησε αμφιλεγόμενα έγγραφα που αλίευσε στο διαδίκτυο και τα εμφάνισε ως δήθεν πόρισμα των επιστημόνων του κοινοβουλίου.

Με βάση αυτό το fake έγγραφο - που η ΝΔ υποστηρίζει ότι ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα – πηγές της Κουμουνδούρου μίλησαν για “κόλαφο” και υποστήριξαν ότι η επιστημονική επιτροπή της Βουλής καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις “αντισυνταγματικές αθλιότητες που έχει διαπράξει κατ εξακολούθηση η προανακριτική”

Απο την άλλη πλευρά η πλειοψηφία σχολίασε πως είναι: “Έκδηλος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ως εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου κείμενο που αποτελεί μέρος του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ Λαππας στην προανακριτική επιτροπή. Ξέραμε ότι είναι ειδικοί στα fake news αλλά να μην έχουν διαβάσει ούτε το υπόμνημα που κατέθεσαν και να νομίζουν ότι είναι εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου ξεπερνά και τον Ρασπουτιν”
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ