2020-06-17 01:44:14
Φωτογραφία για Τσίπρας αδειάζει «Παπαδημούπολη»: «Είναι πρόβλημα» η υπόθεση Παπαδημούλη
«Να διασώσουμε, ό,τι διασώζεται» αποφάσισαν τα κορυφαία στελέχη μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος

Βαθύς προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των κορυφαίων ...στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές και εκλογικές παρενέργειες της υπόθεσης Παπαδημούλη, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Τόσο οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, όσο και τα χιλιάδες μηνύματα των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σκορπίσει αμηχανία και αγωνία, ακόμη και σε εκείνα τα στελέχη που έκαναν την ανάγκη, φιλοτιμία και υπερασπίστηκαν δημόσια τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων έχει θορυβήσει την ηγεσία του κόμματος (καθώς δεν είχε μέχρι την Κυριακή την πλήρη εικόνα εκ τον ένδον), με τον κ. Τσίπρα να παραδέχεται στην κομματική συνεδρίαση ότι «έχουμε πρόβλημα» με την υπόθεση Παπαδημούλη, εκτίμηση με την οποία ταυτίστηκαν όλα τα κορυφαία στελέχη. 


Ήδη, μηνύματα που φτάνουν στην Κουμουνδούρου από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις έχουν έντονο το… άρωμα Παπαδημούλη, στενεύοντας τα περιθώρια ελιγμών της ηγετικής ομάδας. 

Εξετάζοντας επί μακρόν σήμερα τα δεδομένα, «να τον υπερασπιστούμε όσοι μπορεί ο καθένας στο λόγο του. 

Να διασώσουμε, ό,τι διασώζεται» κατέληξαν τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέχρι νεωτέρας», προβάλλοντας προς τα έξω την μακρά πολιτική του διαδρομή, αλλά και τη συνεισφορά του στην οικοδόμηση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρά την παρότρυνση της ηγεσίας να στηθεί μέτωπο υπεράσπισης «προσώρας» του κ. Παπαδημούλη, η στήριξη με αστερίσκους που του παρείχαν μέχρι σήμερα 

οι πρώην υπουργοί, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης, αλλά και οι σαφείς αποστάσεις που έλαβε ο Γιάννης Μπαλάφας (ο οποίος είχε συνυπάρξει από κοντά με τον κ. Παπαδημούλη στην «Πλατφόρμα»)

 δεν αφήνουν πολλά περιθώρια θεαματικής στήριξης προς την πλευρά του Ευρωβουλευτή, ενώ μηνύματα «δυσφορίας» έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και από τις Βρυξέλλες.

Μπλόκο στην «Κεντροαριστερά»

Την ίδια ώρα, η «Παπαδημούπολη» έχει μπλοκάρει όλους τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος συνέπεσε μαζί με αυτό της εφημερίδας «Εποχή», στο οποίο ο Γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης διεμήνυσε 

ότι ««ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα των προσωποπαγών κομμάτων», προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρσωποπαγές κόμμα», με τον κ. Τσίπρα να σηκώνει σήμερα το γάντι, εκφράζοντας ανοιχτά  

και σε υψηλούς τόνους- την ενόχλησή του για τα «φαινόμενα διπολισμού». Η ένταση στην συνεδρίαση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που δύο κορυφαία στελέχη ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Κεντροαριστερά», βάζοντας φωτιά στη συζήτηση.

Το διπλό μέτωπο Παπαδημούλη – Σκουρλέτη φαίνεται πως φέρνει τον κ. Τσίπρα πιο σύντομα ενώπιον «σαρωτικών αλλαγών», παρότι «η αναζωπύρωση πολλών μετώπων μαζί» δεν ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς του.

 

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ