2020-06-21 22:24:35
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδος: Καταδικάζουμε κάθε σχέδιο για συμβούλια fast track
Σε κοινή ρότα πορεύονται η δημοτική αρχή (Νέα Εποχή) και η μείζων αντιπολίτευση (ΑΝΑΣΣΑ) με την στάση τους στα τοπικά και στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής.

Από τη μια η Δημοτική Αρχή επιδιώκει ένα αποστειρωμένο και χωρίς δημότες Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα σε μια περίοδο που σε πολλούς Δήμους της περιοχής γίνονται ζωντανά Δημοτικά Συμβούλια.

Από την άλλη την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες και νέοι της Αρτέμιδας και των Σπάτων βιώνουν το καθεστώς ανασφάλειας στη ζωή τους, που επιδεινώθηκε με την πανδημία, Δημοτική Αρχή και μείζων αντιπολίτευση αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν τα προβλήματα τους, πιστοί στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις τους αστικού κράτους για εμπορευματοποίηση ακόμα και του αέρα που αναπνέουμε.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή καθώς :

Συνέχισε και μετά την άρση του lock down τα δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους Ύστερα από πιέσεις που ασκήσαμε, έγινε Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη στο οποίο ο Δήμαρχος μας είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να απαντήσει στις ερωτήσεις των Δημοτικών συμβούλων και θα μας απαντούσε γραπτά!! Με απαξιωτικό ύφος προς τους συμβούλους και τους επικεφαλής των παρατάξεων ο Δήμαρχος έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας… λέγοντας ότι ο νόμος επιτρέπει στην Δημοτική Αρχή να μην απαντά στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών συμβούλων και στον ίδιο τον Δήμαρχο να μην παρευρίσκεται ακόμα και ο ίδιος στα ΔΣ.

Εύλογα αναρωτηθήκαμε ποια θα ήταν η επόμενη πρόταση, να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο μέσω sms;

Ύστερα από την αποφασιστική στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης η Δημοτική Αρχή έκανε την παραχώρηση… να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη στο οποίο θα υπάρχουν ζωντανές ερωτήσεις και απαντήσεις, όπως προβλέπει άλλωστε και η διαδικασία.

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση της Δημοτική Αρχής, αφού είναι προφανές ότι δεν θέλει την παρουσία του κόσμου στα ΔΣ, των «φωνασκούντων και των ταραχοποιών», όπως πολλές φορές έχει αποκληθεί η παρουσία και οι αγωνιστικές παρεμβάσεις δημοτών και μαζικών φορέων στα Δημοτικά συμβούλια.

Δεν θέλει τον ουσιαστικό έλεγχο των πεπραγμένων, αφού εδώ και δύο μήνες δεν έχει κάνει ούτε τα ελάχιστα από τις προτάσεις τις Λαϊκής Συσπείρωσης που υπερψηφίστηκαν σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για πραγματική ανακούφιση των εργαζόμενων από τις συνέπειες της πανδημίας!

Άμεσα η Δημοτική Αρχή να αφήσει τα προσχήματα, να αναλάβει τις ευθύνες της για ζωντανά Δημοτικά συμβούλια ανοικτά στην κοινωνία!

Αντίστοιχη προσπάθεια για ένα κλίμα νεκροταφείου ζήσαμε και στο Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδας:

Με ένα στόμα μια φωνή μαζί οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΑΝΑΣΑ) αρνήθηκαν να μπει προς συζήτηση το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα την καταδίκη της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας στην περιοχή του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα και το ζήτημα της χρέωσης της ξαπλώστρας στο παραλιακό μέτωπο της Αρτέμιδας! Αποδεικνύουν με κάθε τρόπο με ποιον είναι, τίνος το συμφέρον εξυπηρετούν.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ:

Αδιαφορούν για τους εκατοντάδες νέους εργαζόμενους του Εμπορικού κέντρου που κατοικούν στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα και βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια και τις απλήρωτες υπερωρίες
. Τώρα θέλουν να τους βάλουν να δουλέψουν και τις Κυριακές. Οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων δεν ενδιαφέρονται ούτε και αν θα μπορούν φυσικά να απολαμβάνουν ένα φτηνό και ποιοτικό μπάνιο στις παραλίες της περιοχής τους.

Είναι φανερό ότι οι παρατάξεις αυτές έχουν απαντήσει στο δίλημμα ποιος θα πληρώσει την κρίση τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου ή ο λαός Το ζητούμενο είναι πως θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους για ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια. Να εμπιστευθούν την δύναμη τους, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ που είναι πάντα δίπλα στις αγωνίες και τους αγώνες του λαού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ