2012-06-22 01:47:02
Φωτογραφία για «Φήμες» λέει ο Πιερ Μοσκοβισί για τα περί υποψηφιότητάς του για το Eurogroup
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε... προσερχόμενος στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο του Eurogroup ότι τον «κολακεύει» που βλέπει τον εαυτό του να φιγουράρει σε δημοσιεύματα ως υποψήφιος για την ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup, αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για «φήμη».

«Είναι κολακευτικό, υπάρχουν όμως κι άλλες υποψηφιότητες και νομίζω ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προεδρεύει καλά στο Eurogroup» δήλωσε ο Μοσκοβισί.

«Με εξέπληξε το σχετικό δημοσίευμα φθάνοντας στο Λος Κάμπος στο Μεξικό [όπου ολοκληρώθηκε την Τρίτη η Σύνοδος Κορυφής της G20], αλλά δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω την προέλευση της φήμης αυτής» ανέφερε.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt έγραψε την Τετάρτη ότι «το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να προωθήσει την υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών για προέδρου του Eurogroup, που από συστάσεώς του το 2005 κατέχει ο κ. Γιούνκερ».

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν επίσης ότι «το Παρίσι διατηρεί ζωηρές επιφυλάξεις για την τοποθέτηση στο ανωτέρω αξίωμα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του μοναδικού υποψηφίου από την ώρα που ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε τη βούληση να απέλθει».

Το ζήτημα του νέου επικεφαλής του Eurogroup πρόκειται να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης-29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ