2020-06-26 06:21:10
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Οικογενειακό πάρτι-έκπληξη γενεθλίων μετατράπηκε σε εφιάλτης
Πώς μεταδίδεται ο νέος κορωνοϊός; Πώς οι συνήθειες του χθες, μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή μας; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί οικογένεια στο Τέξας

των ΗΠΑ, της οποίας 18 μέλη μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, μετά από πάρτι-έκπληξη γενεθλίων που διοργανώθηκε, παρά τις συστάσεις για αποφυγή του συνωστισμού.

Ο Ρον Μπαρμπόσα, μέλος της οικογένειας από το Τέξας, δήλωσε ότι στο πάρτι της 30ης Μαΐου παραβρέθηκαν μόλις επτά από τα μέλη της οικογένειάς του. Όταν όμως επέστρεψαν στα σπίτια τους, μετέφεραν τον ιό και τον μετέδωσαν σε άλλους 11!

Όλα ξεκίνησαν με τη διοργάνωση πάρτι-έκπληξης για τα 30ά γενέθλια της νύφης του Ρον Μπαρμπόσα. Τότε, κανείς δεν περίμενε ότι θα μετέδιδε τον νέο κορωνοϊό και ότι σήμερα, μέλη της οικογένειας θα έδιναν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Συνολικά, 25 άτομα πήγαν στο πάρτι, είπε ο Μπαρμπόσα, συμπεριλαμβανομένου του ανιψιού του, ο οποίος είχε απροσδόκητα μολυνθεί από τον ιό, παρουσιάζοντας έναν απλό βήχα. Ο βήχας δεν προερχόταν από τη φύση της εργασίας του, που προκαλεί το συγκεκριμένο σύμπτωμα, αλλά από τον νέο κορωνοϊό, όπως τελικά αποδείχθηκε.


«Ήταν μόνο για μερικές ώρες. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης περιόδου, κάπως τα άλλα 18 μέλη της οικογένειας είχαν πλέον μολυνθεί με COVID», δήλωσε ο Ρον Μπαρμπόσα.

Ανάμεσα στους μολυσμένους της οικογένειας βρίσκονται δύο μικρά παιδιά, δύο παππούδες, η αδερφή του Μπαρμπόσα, Kathy, που δίνει μάχη και με τον καρκίνο του μαστού, και οι γονείς του, Frank και Carole, και οι δύο στα 80 τους.

Ο Frank και η Carole Barbosa, που είναι μαζί από το γυμνάσιο και παντρεύτηκαν πριν από 68 χρόνια, επλήγησαν από τον ιό, δήλωσε ο Barbosa.

Η Κάρολ νοσηλεύτηκε από τις 13 Ιουνίου και ο Φρανκ, ο οποίος είναι τώρα στο ICU και σε μηχανική υποστήριξη, από τις 17 Ιουνίου.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς μεταδίδεται ο ιός και πόσο φονικός μπορεί να γίνει. Ένας απλός βήχας, μία οικογενειακή συγκέντρωση, 18 μολυσμένοι, πέντε στο νοσοκομείο, δύο να κινδυνεύει η ζωή τους. Πρόσφατη μελέτη στην Αυστρία, τόνισε ότι με τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί, η μεγαλύτερη εστία διασποράς του νέου κορωνοϊού, είναι οι οικογένειες. Καλώς ή κακώς, η πανδημία δεν ξεχωρίζει συγγενείς, φίλους ή αγνώστους. Μεταδίδεται από όλους, προς όλους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ