2020-07-09 13:33:19
Φωτογραφία για Ο Ντέιβιντ Ναβάρο από τον ΠΟΥ «αδειάζει» τον Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή»
«Μας αφήνει αβοήθητους εν μέσω πανδημίας» του προσάπτουν οι Δημοκρατικοί - Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τους θανάτους στις ΗΠΑ μέχρι τις εκλογές

Μόνοι και άρρωστοι οι Αμερικανοί μετά την επίσημη ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο Imperial College του Λονδίνου και απεσταλμένος του ΠΟΥ για τον Covid- 19, Ντέιβιντ Ναβάρο κατακεραυνώνοντας την απόφαση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας προβλέπει ότι η κρίση θα επιδεινωθεί μέσα στους επόμενες έξι μήνες κι ότι οι ηγέτες θα πρέπει να συνεργαστούν.

Τόνισε επίσης ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον διεθνή οργανισμό θα έχει επιπτώσεις στον προυπολογισμό του.

Στις ΗΠΑ, την ώρα που η κατάσταση σε ότι αφορά την πανδημία είναι εκτός ελέγχου, με τους νεκρούς να ξεπερνούν σ΄ένα 24ωρο τους 1.114 και τα κρούσματα τα 60.209, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών με τους πρώτους να κατηγορούν τον Τραμπ ότι με την απόφασή του, αφήνει άρρωστους και αβοήθητους τους Αμερικανούς πολίτες .


Εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοιού και προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να παραδεχτεί ότι η χώρα έχει γονατίσει από τη νόσο Covid - 19 γυρνώντας την πλάτη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν τρία εκατομμύρια είναι τα κρούσματα της νόσου Covid - 19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Σύμφωνα με το CNN, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον προβλέπουν ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ έως την 1η Νοεμβριου, μήνας εκλογών για τους Αμερικανούς, θα έχει ξεπεράσει τις 208 χιλιάδες.

Στο μεταξύ, το 47,2% των Αμερικανών είναι άνεργοι ενώ πάνω από τις μισές πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν επιβάλει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Πενήντα έξι νοσοκομεία στη Φλόριντα δεν μπορούν να δεχτούν άλλους ασθενείς, ενώ κομητεία στο Τέξας ανακοίνωσε ότι θα συλλαμβάνει όλους όσοι μολύνονται από τον νέο κορωνοιό και δεν μπαίνουν σε καραντίνα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ