2020-07-09 13:50:28
Φωτογραφία για «Θα σκεφτούμε να κλείσουν τα χερσαία σύνορα αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη»
«Πάρα πολύ κακά» χαρακτήρισε τα δεδομένα στα σύνορά μας σχετικά με τα νέα

κρούσματα κορωνοϊού, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, υπάρχει έξαρση κρουσμάτων σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και αν η κατάσταση συνεχίστει, ανέφερε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουμε τα χερσαία σύνορα, αν και θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο.

«Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα. Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», τόνισε ο κ. Γώγος.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι «ή πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση. Οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες».

Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι «ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ