2020-07-11 11:23:20
Φωτογραφία για Τουρκία προσπαθεί τώρα να ρίξει στην Ελλάδα την ευθύνη για τη μη επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!
Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία «έχει λύσει τα προβλήματα θρησκευτικού πλουραλισμού της πριν τεθεί το θέμα της Αγίας Σοφίας»

Το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν συνδέεται με εκείνο της Αγίας Σοφίας, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, επιχειρώντας μάλιστα να ρίξει την ευθύνη στην Ελλάδα για το αδιέξοδο αναφορικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής!

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση, ούτε καμία τέτοια σκέψη. Αναφορικά με το θέμα της Σχολής της Χάλκης ο πρόεδρός μας έκανε πραγματικά πολλές εκκλήσεις προς την ελληνική πλευρά. Δυστυχώς δεν έχουμε δει τέτοιο βήμα στην ελληνική πλευρά», ανέφερε ο Καλίν στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TV100.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν υποστήριξε ότι «είναι μεγάλο λάθος μέσω του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας να κρίνεται η Τουρκία για τον θρησκευτικό πλουραλισμό της έναντι των άλλων παραδόσεων των άλλων θρησκειών τις οποίες σέβεται. Εάν το ζήτημα περιορίζεται στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας τότε πλέον θα υπάρξουν προβλήματα στις μη μουσουλμανικές κουλτούρες και τις πεποιθήσεις. Γίνονται αναλύσεις του τύπου ότι η Τουρκία μπαίνει σε μια περίοδο καταπίεσης. Νισάφι πια»


Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία «έχει λύσει τα προβλήματα θρησκευτικού πλουραλισμού της πριν τεθεί το θέμα της Αγίας Σοφίας».

«Όλοι γνωρίζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπό την ηγεσία του προέδρου μας τα τελευταία χρόνια. Και δεν το λέω εγώ αυτό, αν ρωτήσετε τα μη μουσουλμανικά βακούφια και τους εκπροσώπους τους, το λένε και οι ίδιοι. Όταν ρωτήσετε την τουρκική εβραϊκή κοινότητα, την χριστιανική κοινότητα, την ορθόδοξη κοινότητα, την ρωμέικη κοινότητα, την αρμενική κοινότητα, τη συριακή κοινότητα, το λένε άλλωστε οι ίδιοι. Τις προάλλες ο Πρόεδρός μας είπε ότι στην Τουρκία λειτουργούν πάνω από 400 εκκλησίες και συναγωγές. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τις ελεύθερες θρησκευτικές παραδώσεις στην Τουρκία είτε είναι κανείς Εβραίος, είτε Χριστιανός είτε μέλος άλλης μη μουσουλμανικής θρησκείας. Ανεξάρτητα από το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, όταν μετατραπεί το καθεστώς της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αυτή η πρακτική δεν θα καταργηθεί», δήλωσε.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ