2020-07-16 11:08:31
Φωτογραφία για Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και το μυστήριο του βαπτίσματος
Ο άγιος πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης συμμετείχε ολόψυχα σε κάθε ακολουθία και μυστήριο που είχε να επιτελέσει ως ιερέας του Υψίστου! Οι ιεροπραξίες του χαρακτηρίζονταν από βαθιά ευλάβεια και επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που είχε ως ιερέας! 

Δεν ήταν δυνατόν να ενεργήσει ούτε σε μια στιγμή μηχανικά γιατί φλεγόταν ολόκληρος από την αγάπη του Χριστού! Διάβαζε προσεκτικά τις ευχές των ιερών βιβλίων και χωρίς να βιάζεται!

Κάθε στιγμή της παρουσίας του μέσα στον ιερό ναό αλλά και έξω από αυτόν, ήταν γεμάτη από αγιοσύνη! Τα ιερά βιβλία τα κρατούσε και τα ασπαζόταν με πολύ σεβασμό! 

Όταν του δίναμε κάποια ευλογία από τα προσκυνήματα που κάναμε στο Άγιον Όρος και κυρίως τον Τίμιο Σταυρό, τον ασπαζόταν και τον κρατούσε στα χέρια του πολλές φορές με δάκρυα στα μάτια! Έτυχε να παραστώ μία φορά σε βάπτιση ενός συγγενικού μου προσώπου πού τέλεσε ο ίδιος στον Ι. Ναό του αγίου Ραφαήλ, στο Νεοχώρι! 


Με εντυπωσίασε βαθύτατα ότι εκτός από τις ευχές του μυστηρίου, έδινε συνεχώς και δικιές του ευχές στο παιδάκι που βαπτιζόταν, ψιθυριστά και τις ακούγαμε μόνο όσοι ήμασταν πολύ κοντά του! Στο τέλος του μυστηρίου έδωσε στο νεοφώτιστο να μεταλάβει το σώμα και το αίμα του Χριστού! Ήταν κάτι το οποίο δεν είχα ξαναδεί! 

Σε ολόκληρη την ζωή μου δεν συνάντησα άνθρωπο με τέτοια πίστη, ευλάβεια, αυταπάρνηση, φυλακή των αισθήσεων, ταπείνωση και αγάπη όπως του Πατρός Ιωάννη! 

Δοξάζω και ευχαριστώ τον καλό Θεό που αξίωσε την ελαχιστότητά μου τέτοιας ευεργεσίας και ευλογίας!

Η ευχή του Αγίου πατρός να σκεπάζει όλον τον κόσμο. 

Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός, Σέρρες

Πηγή: FB ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ