2020-07-17 22:32:00
Φωτογραφία για Λιβύη: «Παράνομος ο Σίσι, πειρατές τα ΗΑΕ» είπε ο Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή για την υποστήριξη δυνάμεων που εδρεύουν στην ανατολική

Λιβύη, έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι με Λίβυους επικεφαλής φυλών, οι οποίοι φέρονται να ζήτησαν από το Κάιρο να παρέμβει στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη, ενώ η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία έχουν υποστηρίξει την κυβέρνηση του Χαφτάρ που εδρεύει στα ανατολικά.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αιγυπτιακής παρέμβασης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διατηρήσει την υποστήριξή της στη διεθνή αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας.

«Τα βήματα που έκανε η Αίγυπτος στη Λιβύη, ειδικά η σύμπραξή τους τους με τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, δείχνουν ότι βρίσκονται σε μια παράνομη διαδικασία», είπε. Περιέγραψε επίσης την προσέγγιση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως «πειρατική».

Ο Σίσι είπε τον περασμένο μήνα ότι ο στρατός της Αιγύπτου ενδέχεται να εισέλθει στη Λιβύη εάν η κυβέρνηση της Τρίπολης και οι Τούρκοι σύμμαχοί της προχωρήσουν σε νέα επίθεση στην γραμμή Σύρτης - Τζούφρα, η οποία θεωρείται ως η πύλη προς τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, που τώρα κατέχονται από τους συμμάχους του Χαφτάρ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Porsche 911 Turbo
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Porsche 911 Turbo
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ