2020-07-19 14:36:06
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Αύριο οι ανακοινώσεις για το υποψήφιο εμβόλιο της Οξφόρδης - Γιατί είναι «μπροστά» στην κούρσα
Με αδημονία αναμένει η διεθνής επιστημονική κοινότητα - και όχι μόνο - τα πολυαναμενόμενα στοιχεία 

από την πρώτη φάση ..της κλινικής δοκιμής του εμβολίου που εξελίσσουν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης 

και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την ασθένεια Covid-19. Η ιατρική επιθεώρηση The Lancet ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αύριο, Δευτέρα, θα δημοσιεύσει πιθανότατα τα εν λόγω στοιχεία, αφού η εργασία της επιστημονικής ομάδας βρισκόταν στην τελική φάση της σύνταξης και της προετοιμασίας της.

Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19, όμως αυτοί που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1, που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του το Bloomberg εστιάζει στο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο που ανέπτυξε η ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής την 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ, τα τρίδυμα παιδιά της οποίας (ηλικίας 21 ετών) συμμετέχουν στην δοκιμή. 


Η Σάρα Γκίλμπερτ αναφέρει στο πρακτορείο πως δεν συζήτησε και πολύ το θέμα με τα παιδιά της, τα οποία σπουδάζουν βιοχημεία, επειδή δεν ήταν και πολλές ώρες στο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες εργάζεται με εξαντλητικά ωράρια, όπως εξάλλου και όλα τα μέλη των επιστημονικών ομάδων που προσπαθούν να βάλουν τέλος στην πανδημία.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μένει ο Καβατζίκης στον ΑΝΤ1...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μένει ο Καβατζίκης στον ΑΝΤ1...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ