2020-07-24 11:06:42
Φωτογραφία για Dua Lipa: Τι απάντησε για τη φωτογραφία με τη «Μεγάλη Αλβανία»
Απάντηση σε μια αναφορά στο Twitter να συμπεριληφθεί το Κοσσυφοπέδιο στους Χάρτες της Apple, ήταν η ανάρτηση της Lipa, σύμφωνα με τη διευκρινιστική της δήλωση

Διευκρινιστική δήλωση, με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter περί... Μεγάλης Αλβανίας, έκανε η γνωστή Αλβανίδα τραγουδίστρια Ντούα Λίπα.

Η Λίπα, που είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με χάρτη που παρουσιάζε την Αλβανία... διευρυμένη μέχρι τη Θεσπρωτία, και μια φράση που ανέφερε πως οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες, προσπάθησε να ανασκευάσει δυο μέρες μετά, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε, καθώς αρκετός κόσμος συνέδεσε τη θέση της με την ακροδεξιά ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Το συγκεκριμένο tweet της Λίπα, η οποία πέρασε μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Κοσσυφοπέδιο, φέρεται να ακολούθησε τη δημοσίευση μιας αναφοράς που ζητούσε το Κοσσυφοπέδιο να εμφανίζεται στους Χάρτες της Apple ως ανεξάρτητο έθνος. Η αναφορά αυτή υποστηρίχθηκε και από την άλλη διάσημη ποπ σταρ Ρίτα Ορά, που έχει επίσης δεσμούς με το Κοσσυφοπέδιο.


«Θα ήθελα πολύ να δω την Apple να δείξει ευαισθητοποίηση, βάζοντας το Κοσσυφοπέδιο στον χάρτη! Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρη που έχουν τόσα όμορφα και μεγάλα ταλέντα», ανέφερε σχετικά η Όρα.

Η Λίπα από την πλευρά της, εξήγησε με ενέο tweet ότι «δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος».

«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς», έγραψε αρχικά.

Και συνέχισε: «Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου... τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ