2020-07-25 23:33:45
Φωτογραφία για Γραμματόσημα με μουσακά και άλλες σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας
Δώστε άρωμα και γεύση Ελλάδας στην αλληλογραφία σας, με γραμματόσημα που τιμούν την ελληνική γαστρονομία. Ο λόγος για τη φετινή ειδική σειρά Euromed, που κυκλοφορεί από τις 20 Ιουλίου.

Τα γραμματόσημα που εκδίδονται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο, Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed») και έχουν κοινή θεματολογία, κυκλοφορούν στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού. Η φετινή ειδική έκδοση έχει ως θέμα την «Παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου» και περιλαμβάνει γραμματόσημα με παραδοσιακά πιάτα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Κροατίας, της Γαλλίας, του Λιβάνου, της Μάλτας, του Μαρόκο, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Τυνησίας και της Τουρκίας.

Ειδικότερα, οι ελληνικές προτάσεις που διατίθενται στα ΕΛΤΑ περιλαμβάνουν χταποδάκι, χορτόπιτα, αρνί και μουσακά
. Διατίθενται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από τις 20 Ιουλίου και μέχρι εξαντλήσεως καθώς και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι εξαντλήσεως ή έως την απόσυρσή τους. Παράλληλα, κυκλοφορούν τευχίδια (5.000 τεμ. αριθμημένα) με κάθε τευχίδιο να έχει τα τέσσερα γραμματόσημα ενωμένα, με διάτρηση μόνο στην κάθετη διάσταση, προς 6,40€ ανά τεμάχιο.

Επίσης, κυκλοφορούν εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας (2Χ4.000 τεμ.), προς 9,50€ ανά σετ 2 τεμαχίων, αριθμημένα λευκώματα σειράς (500 τεμ.), προς 19,00€ ανά τεμάχιο και φυλλαράκια (5.000 τεμ. αριθμημένα) προς 6,40€ ανά τεμάχιο. Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα αντικείμενα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα ελάχιστης αξίας 0,90€.

Σημειώνεται ότι τα γραμματόσημα όλων των μεσογειακών χωρών συμμετέχουν σε online διαγωνισμό, που λήγει στις 13 Οκτωβρίου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ