2020-07-29 08:57:58
Φωτογραφία για OEM only οι νέοι AMD Ryzen 4000 Renoir APUs
Σε σχέση με τους προηγούμενους desktop APUs, η AMD καταφέρνει αύξηση 25% σε single threaded εφαρμογές, κάτι που πηγάζει από τη βελτιωμένη Zen 2 αρχιτεκτονική, έναντι της Zen+ που χρησιμοποιούσαν οι 3200G και 3400G, ενώ και οι Vega ενσωματωμένες GPUs δείχνουν σημαντικά βελτιωμένες από το παρελθόν. Συνολικά βλέπουμε τρία βασικά μοντέλα με μια παραλλαγή το καθένα για έξι συνολικά SKUs. Στη κορυφή βρίσκεται ο Ryzen 7 4700G με οκτώ πυρήνες ακολουθούμενος από τον εξαπύρηνο Ryzen 5 4600G και τον τετραπύρηνο Ryzen 3 4300G ενώ δε λείπει η τεχνολογία SMT (simultaneous multithreading) που διπλασιάζει τα threads.

Τα slides της εταιρίας δείχνουν αρκετή βελτίωση στις επιδόσεις από τα προηγούμενης γενιάς APUs στο κομμάτι gaming, ενώ η ύπαρξη της Zen 2 αρχιτεκτονικής στο εσωτερικό, μαζί με τον μεγαλύτερο αριθμό πυρήνων συμβάλλουν σε ένα ισχυρότερο μοντέλο και στο κομμάτι του CPU, με την AMD να αναφέρει στο δελτίο τύπου της, πως σε single thread ξεπερνά κατά 5% τον Core i7 9700, του 9ης γενιάς οκταπύρηνου επεξεργαστή της Intel
. Στο κομμάτι των GPUs, η AMD αναφέρει πως η αυτή η ενσωματωμένη Vega GPU έχει αρκετά υψηλότερες επιδόσεις ανά CU (compute unit) λόγω των υψηλότερων χρονισμών και έτσι καταφέρνει υψηλότερες επιδόσεις έναντι των προηγούμενων σχεδίων που διέθεταν 11 CUs, όπως στη περίπτωση του τετραπύρηνου Ryzen 5 3400G.

Σημειώνεται ότι μαζί με τα καταναλωτικά APUs, η AMD λανσάρει και την PRO σειρά αυτών, με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας ενώ και οι δύο σειρές σχεδιάστηκαν για να δοθούν προς τους OEMs και system integrators ανά τον κόσμο, οπότε δε θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς τους από τα καταστήματα, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον. Προς ώρας, αρκετοί συνεργάτες της AMD όπως οι: HP, Lenovo, πήραν θέση για να ανακοινώσουν τα δικά τους συστήματα βασισμένα στη νέα γενιά της AMD, που σημειώνεται ότι θα γίνει διαθέσιμη προς το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ