2020-07-29 13:00:58
Φωτογραφία για Ο Φάουτσι «απαντά» στον Τραμπ: Δεν έχω παραπλανήσει το αμερικανικό κοινό
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναπαρήγαγε στο Twitter μια ανάρτηση που κατηγορούσε τον Φάουτσι και τους Δημοκρατικούς ότι παρεμπόδισαν τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία της Covid-19

Ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, υπερασπίστηκε σήμερα το έργο που έχει επιτελέσει για να προστατεύσει την υγεία των Αμερικανών, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αναρτήσει στο Twitter ένα αμφιλεγόμενο βίντεο το οποίο στη συνέχεια διαγράφηκε με το σκεπτικό ότι περιείχε ψευδείς πληροφορίες.

«Δεν έχω παραπλανήσει το αμερικανικό κοινό, σε καμία περίπτωση», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC.

Ο Τραμπ αναπαρήγαγε στον λογαριασμό του στο Twitter μια ανάρτηση που κατηγορούσε τον Φάουτσι και τους Δημοκρατικούς ότι παρεμπόδισαν τη χρήση του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία της Covid-19. Στην ανάρτηση υπήρχε και ένας σύνδεσμος προς ένα βίντεο μιας ομάδας που αμφισβητεί κατά πόσο είναι αναγκαία η χρήση μάσκας.


Ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε ότι αυτές οι αναρτήσεις παραβιάζουν την πολιτική της πλατφόρμας και για αυτό διαγράφτηκαν. Σύμφωνα με το CNN, στο βίντεο αναφέρεται ψευδώς ότι η υδροξυχλωροκίνη είναι η «θεραπεία» της Covid-19. Σήμερα, έγινε γνωστό ότι η πλατφόρμα περιόρισε την πρόσβαση και στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του μεγαλύτερου γιου του προέδρου, για 12 ώρες, αφού ανήρτησε το ίδιο βίντεο.

Ο Φάουτσι, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), έχει συνεργαστεί με έξι Αμερικανούς προέδρους μέχρι σήμερα, είπε ότι δεν παρακολουθεί τις αναρτήσεις του Τραμπ. Προέτρεψε του Αμερικανούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συστάσεις και την κοινή λογική για να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 146.766 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

«Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε», συνέχισε, αναφερόμενος στη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων, την αποφυγή του συνωστισμού, το κλείσιμο των μπαρ σε ορισμένες περιοχές και το συχνό πλύσιμο των χεριών. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτά», επέμεινε.

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι οι αναρτήσεις του προέδρου δεν θα τον εμποδίσουν να συνεχίσει το έργο του. «Απλώς θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, ό,τι και αν συμβεί, επειδή πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική. Είμαστε εν μέσω κρίσης», πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ