2020-07-29 13:05:21
Φωτογραφία για Γερμανία: Πιθανόν στην αρχή ενός 2ου κύματος η χώρα, προειδοποιεί ειδικός
Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε σήμερα η Γερμανία προς την Ισπανία καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τα «hotspots» του νέου κορωνοιού στην ιβηρική χώρα.

Μετά την Βρετανία, ο επικεφαλής του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ, εξέδωσε προειδοποίηση για την αποφυγή ταξιδίων προς την Καταλονία, την Αραγονία και τη Ναβάρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ύστερα από ένα μήνα παύσης της ημερήσιας ενημέρωσης σε ότι αφορά την κατάσταση της νόσου Covid- 19, η Γερμανία κατέγραψε την τελευταία εβδομάδα 3.897 νέα κρούσματα από 2.970 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Βίλερ υποστήριξε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων σχετίζεται με τις διακοπές στο εξωτερικό, την εργασιακή δραστηριότητα και την αναψυχή.

Ο κορυφαίος Γερμανός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων εγείρει μεγάλη ανησυχία και θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός δεύτερου κύματος πανδημίας. Κάλεσε επίσης τους συμπολίτες του να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους και να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους

Τόνισε επίσης ότι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική. «Δεν ξέρουμε αν αυτή είναι η αρχή ενός δεύτερου κύματος. Αλλά θα μπορούσε να είναι», τόνισε προσθέτοντας ότι, πολλοί πολίτες έχουν γίνει απρόσεκτοι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ