2020-08-24 09:01:19
Φωτογραφία για Λευκορωσία: O Λουκασένκο «πέταξε» με... Καλάσνικοφ πάνω από τους διαδηλωτές
Πλάνα που σοκάρουν: o πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, θεάθηκε να φτάνει στο σπίτι του στο Μινσκ φορώντας... αλεξίσφαιρο γιλέκο και κρατώντας στο χέρι ένα Καλάσνικοφ.

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Telegram από την προεδρία της Λευκορωσίας και δείχνει τον 65χρονο πρόεδρο να κατεβαίνει από ένα ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί στους κήπους της επίσημης προεδρικής κατοικίας. Ο Λουκασένκο πέταξε με το ελικόπτερο, μαζί με τον 15χρονο γιο του, τον Νικολάι, πάνω από τον χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι οι αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές.«Έφυγαν σαν τα ποντίκια» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος σε άλλο βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης, καθώς οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει από τη λεωφόρο Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στις εικόνες ο Λουκασένκο μοιάζει να κρατάει ένα Καλάσνικοφ, χωρίς γεμιστήρα.

Νωρίτερα το απόγευμα, η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Μινσκ έμοιαζε να είναι αντίστοιχη με εκείνη της περασμένης Κυριακής, όταν περίπου 100.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Όμως καθώς έπεφτε το σκοτάδι και λόγω της βροχής, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ