2020-09-04 13:19:56
Φωτογραφία για Βασίλης Μιχαήλ: Ποιος είναι ο Έλληνας κοσμοπολίτης εφοπλιστής που έσωσε το πλοίο του Αδαμάντιου Πολέμη
Η λατρεία του για το μποξ, η εμμονή του με τα ντραμς και η σχέση ζωής με τη Miss Jumbo, Χριστίνα Βακάκη Χθες το πρωί στην Σρι Λάνκα το πλοίο Νew Diamond -ελληνικών

συμφερόντων, του Αδαμάντιου Πολέμη- που ήταν φορτωμένο με 270.000 τόνους πετρελαίου, ζήτησε βοήθεια. Κοντά ήταν το πλοίο Helen M της οικογένειας Μιχαήλ.

Βοήθησαν και έσωσαν 22 από τους 23 ναυτικούς, από τους οποίους 5 είναι Έλληνες. Η φωτιά προκλήθηκε στο μηχανοστάσιο και αγνοείται ένας ναυτικός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος θεωρείται πως έχασε τη ζωή του.

Η εταιρεία του Γεωργίου και Βασίλη Μιχαήλ έδειξε ηρωική αλληλεγγύη και έσωσε το πλήρωμα. Το θέμα έγινε πρώτη είδηση σε μεγάλα πρακτορεία σε όλο τον κόσμο. Ποιος είναι όμως ο νεαρός που βρίσκεται πίσω από την «ηρωική πράξη»;

Tα deal της θάλασσας και η κοσμική ζωή

Ο Βασίλης Μιχαήλ, με καταγωγή από την Κύπρο, μυείται στα ναυτιλιακά από τον πατέρα του ο οποίος κατέχει διοικητική θέση σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας
. Σπουδάζει Ναυτιλιακά στο Southampton και όταν επιστρέφει συνεργάζεται με την εταιρεία Benetech που έχει ιδρύσει ο αδελφός του και διαθέτουν πια από κοινού. Η εταιρεία τους έχει στο δυναμικό της 10 τάνκερ μεταφοράς υγρού φορτίου και παρά το νεαρό της ηλικίας τους, o Γιώργος και o Βασίλης Μιχαήλ δίνουν επιτυχημένο αγώνα στα deal της θάλασσας.

Ο Γιώργος Μιχαήλ που τρέχει και τις ημερήσιες εκκρεμότητες της εταιρείας, είναι χαμηλού προφίλ, σε αντίθεση με τον μικρότερο αδελφό του που δείχνει να διψά για ζωή.

Ο Βασίλης Μιχαήλ αγαπά τα σπορ καθώς ξεκινά την ημέρα του παίζοντας μποξ, τρέχοντας ή κάνοντας βάρη στο γυμναστήριο του σπιτιού του, λατρεύει τη μουσική και αγαπά τις βραδινές παρέες των φίλων του.

«Την εποχή που ήμουν παιδί οι γονείς μεγάλωναν τα αγόρια με αγγλικά και ένα μουσικόόργανο. Στο ερώτημα ‘’Εσύ τι θέλεις να μάθεις’’, η απάντηση ήταν μία: ‘’Νταμς!’’. Θυμάμαι τη μητέρα μου να με κοιτά με απόγνωση» παραδέχεται χαριτολογώντας ο Βασίλης Μιχαήλ.

Ακολούθησαν σπουδές ντραμς στο Ωδείο της περιοχής του. Εγκατέλειψε τα ντραμς την εποχή που σπούδαζε και τα ξαναβρήκε λίγα χρόνια πριν. Σήμερα ντραμς υπάρχουν στο σπίτι του στην Αθήνα, αλλά και στη Μύκονο. «Αυτές είναι οι τρεις αγάπες μου» εξομολογείται συχνά. «Η θάλασσα, η μουσική και η σωματική άσκηση. Και φυσικά η οικογένεια».

Ο γάμος του νεαρού εφοπλιστή με τη Miss Jumbo

Η γνωριμία τους ξεκίνησε ως απλή φιλία. Οι κοινές εμφανίσεις μεταξύ της κόρης Jumbo και του δραστήριου ιδιοκτήτη πλοίων, έκαναν τους κοσμικούς κύκλους να καταλάβουν ότι πολύ γρήγορα θα γίνουν ζευγάρι. Δεν έπεσαν έξω.

Ο Βασίλης Μιχαήλ και η κόρη Jumbo, είναι παντρεμένοι και έχουν ένα παιδί. Η Χριστίνα Βακάκη, η κόρη του Απόστολου Βακάκη ιδιοκτήτη της εταιρίας παιχνιδιών Jumbo, παρότι σπούδασε σεφ στο Μαϊάμι ακολούθησε το πάθος της για τη μόδα και μαζί με την μητέρα της Έφη, δημιούργησε πριν από χρόνια τον οίκο Ibo Maraca , κάνοντας trend τα ψάθινα καπέλα που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι.

Tα καπέλα τα οποία σημειώνουν τρελή επιτυχία σε Μύκονο, Πάτμο, Αθήνα αλλά και το εξωτερικό έχουν γίνει το απόλυτο trend επιχειρηματιών και σελέμπριτι. Μαριάννα Λάτση, Λάκης Γαβαλάς, Τατιάνα Στεφανίδου, Τζένη Μπαλατσινού είναι μερικοί μόνο από εκείνους που τα προτιμούν. Η μεγαλύτερη όμως αναγνώριση του υψηλού τους γούστου ήταν όταν όχι μόνο αγόρασε ένα τέτοιο καπέλο αλλά και δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με αυτό ο σύμβουλος του οίκου Valentino, Τζιανκάρλο Τζιαμέτι.

Αυτή την στιγμή εργάζεται στην επιχείρηση του πατέρα της και μαζί με τον σύζυγό της ζουν μια ήσυχη οικογενειακή ζωή μεταξύ Αθήνας και Μυκόνου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ