2020-09-05 17:05:58
Φωτογραφία για Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου - Στόλτενμπεργκ μετά τη «στροφή» του ΝΑΤΟ
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης συζήτησαν το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και τις τελευταίες εξελίξεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη σκιά της ανακοίνωσης έναρξης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εκ μέρους του Γενς Στόλτενμπεργκ και της διάψευσης που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και τις τελευταίες εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία των δύο άνδρών έγινε μετά την επίσημη... «στροφή» του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για συζητήσεις που ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει το βράδυ της Πέμπτης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Αθήνας.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ο ίδιος το μεσημέρι της Παρασκευής ότι «δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μόνο συζητήσεις» και διευκρίνισε πως οι συζητήσεις είναι τεχνικές και σε στρατιωτικό επίπεδο».


Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επιτέθηκε στην Αθήνα χρησιμοποιώντας εκφράσεις ότι «η Αθήνα λέει ψέματα σε ό,τι αφορά στη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ» και ότι «δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα το διάλογο».

Επανέλαβε δε, ότι ο έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, απέρριψε πρόταση για «άνευ όρων» διάλογο σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα ας μην περιμένει να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Τους προτείνουν διάλογο και εκείνοι συνέχεια αρνούνται. Υπήρξαν πρωτοβουλίες και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ. Εμείς λέμε ναι, αυτοί όχι αν και αρχικά είχαν δεχθεί» τόνισε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ