2020-09-07 23:48:39
Φωτογραφία για Οσάμα Μπιν Λάντεν: Θεωρία υποστηρίζει ότι μέσω πορνό διοικούσε την Αλ-Κάιντα
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν επικοινωνούσε με τους υπασπιστές του μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων τα οποία έκρυβε μέσα στις ταινίες πορνό

Την ιδιαίτερη σχέση του Οσάμα Μπιν Λάντεν με το πορνό εξετάζει εις βάθος ένα νέο ντοκιμαντέρ του έγκυρου National Geographic. Και, μάλιστα, πέραν από την προσωπική κατά μόνας ηδονοβλεπτική τάση του πάλαι ποτέ ηγέτη της φοβερής και τρομερής οργάνωσης Αλ-Κάιντα, οι συντελεστές του «Bin Laden’s Hard Drive» προτείνουν μια αλλόκοτη θεωρία: Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν επικοινωνούσε με τους υπασπιστές του μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων τα οποία έκρυβε μέσα στις ταινίες πορνό.

Το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» (ή του φονικά καταστροφικού); Όπως και να 'χει, η υπόθεση του Μπιν Λάντεν εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον -και από πολλές απόψεις. Σε ένα πρώτο επίπεδο, στις 2 Μαΐου του 2011, όταν οι Αμερικανοί πεζοναύτες της μονάδας επικίνδυνων αποστολών Navy SEAL εισέβαλαν στο κρησφύγετό του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, εκτός του ότι εξετέλεσαν τον Μπιν Λάντεν, διενήργησαν και επιτόπια έρευνα στα υπάρχοντά του.

Μεταξύ άλλων, ευρέθη τότε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή με μια πολύ μεγάλη συλλογή πορνοταινιών, γύρω από την οποίαν εγέρθησαν αμέσως δύο ζητήματα: α) Πώς προμηθευόταν το εν λόγω υλικό ο Οσάμα, εφ' όσον δεν είχε διαδικτυακή σύνδεση, καθώς φοβόταν ότι μέσω ίντερνετ, ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λπ. θα εντοπιζόταν από τους διώκτες του. β) Δεν ήταν, τελικά, υπόδειγμα εγκράτειας και ευλάβειας ο αγνότερος των αγνών αφοσιωμένος στον Αλλάχ κήρυκας (έστω και με καυτό μολύβι για τους «άπιστους») του μωαμεθανικού λόγου;

Αλλά η όποια υποκρισία μπορεί να συγχωρεθεί στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, με το απλό επιχείρημα ότι οι φυσιολογικές ανδρικές ορμόνες κάπως θα έπρεπε να βρίσκουν μια διέξοδο εκτόνωσης, ακόμη και για έναν άνθρωπο ταγμένο στη θρησκεία μέχρι θανάτου, όπως εκείνος.

Το ουσιώδες και νέο στοιχείο σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Bin Laden’s Hard Drive» («Ο Σκληρός Δίσκος του Μπιν Λάντεν») είναι η θεωρία ότι ο Οσάμα είχε εφεύρει έναν μυστικό κώδικα επικοινωνίας με τους εκτελεστές της Αλ-Κάιντα, τον οποίον έκρυψε μεγαλοφυώς μέσα στο σκληρό πορνό. Ενδεχομένως, δηλαδή, από τις εικόνες με, ενίοτε ειδεχθείς και ακραία διεστραμμένες συνευρέσεις, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν να μην αντλούσε μόνο μία «αθώα» ικανοποίηση, αλλά να καθοδηγούσε τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στο ζοφερό τους έργο. Πιθανώς, όπως ισχυρίζεται το National Geographic, η διέγερση, η αυτοϊκανοποίηση να ήταν για τους φονιάδες της Αλ-Κάιντα το βήμα πριν από τις ματωμένες επιθέσεις αυτοκτονίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ