2020-09-08 00:14:54
Φωτογραφία για Ζακ Αταλί: Η ρητορική Ερντογάν... θυμίζει Χίτλερ
Τον κώδωνα του κινδύνου, όχι μόνο για τις πράξεις αλλά και για τη ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρούσει ο Ζακ Αταλί.

Πρώην στενός σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν και μέλος της επιτροπής σοφών που συμβούλευαν τον Νικολά Σαρκοζί, τον Φρανσουά Ολάντ αλλά και τον Εμανουέλ Μακρόν, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο Ζακ Αταλί θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς αναλυτές και συγγραφείς στη Γαλλία.

Σχολιάζοντας την ακραία ρητορική που αναπτύσσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας κράτη – μέλη της ΕΕ, όπως την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία, εκφράζοντας παράλληλα αναθεωρητικές θέσεις, ο κ. Αταλί την παρομοιάζει με αυτή του Χίτλερ και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να ακούσουμε τι λέει ο Ερντογάν και να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε, με κάθε τρόπο. Εάν οι προκάτοχοί μας είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους τις ομιλίες του Φύρερ από το 1933 έως το 1936, θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει αυτό το τέρας να βρει τους τρόπους και τα μέσα για να κάνει αυτά που είχε ανακοινώσει».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ