2020-09-12 00:11:09
Φωτογραφία για Γιατί είναι καλό να βάζεις τα σφουγγαράκια της κουζίνας στον φούρνο μικροκυμάτων
Σου έχουμε πει ξανά πόσο σημαντικό είναι να αλλάζεις συχνά το σφουγγάρι κουζίνας. Βρήκαμε όμως και ένα τρόπο να απομακρύνεις τα μικρόβια, για μέγιστη ασφάλεια στην κουζίνα.

Τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τα πιάτα και να καθαρίσουμε τις επιφάνειες στην κουζίνα μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε εστίες μικροβίων και δεν είναι εύκολο να φανταστούμε γιατί -είναι μονίμως βρεγμένα, τα χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε υπολείμματα μαγειρεμένων αλλά και ωμών τροφών, και συχνά ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε επιμελώς.

Η ομάδα των cleaning experts «End of Tenancy London» δήλωσε στο βρετανικό site Ideal Home ότι εκτός από το να αντικαθιστούμε τακτικά τα σφουγγάρια, θα πρέπει επίσης να τα καθαρίζουμε επιμελώς. Εκτός από το να τα μουλιάζουμε σε διάλυμα νερού και χλωρίνης ή ξιδιού για τουλάχιστον 5 λεπτά, προτείνουν επίσης να τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σωστά διαβάσατε, για να καθαρίσουν τα σφουγγάρια προτείνουν να τα μουσκεύουμε σε νερό και να τα θερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Όπως υποστηρίζουν, αυτό μπορεί να εξαφανίσει το 99,9% των μικροβίων!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ