2020-09-12 13:49:07
Φωτογραφία για Δεν νοιάζεται για τη δόξα και τα χρήματα: Το Success Story ενός 17χρονου εν μέσω πανδημίας
Ο Σίφμαν έχει απορρίψει πρόταση 8 εκατ. δολαρίων για την εξαγορά του ιστοτόπου του, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε βγάλει περίπου 30 εκατ. δολάρια αν έβαζε διαφημίσεις στο site

Ο Άβι Σίφμαν καθυστερεί τις σχολικές του εργασίες, αλλά έχει μια καλή δικαιολογία.

Ο 17χρονος είναι ο δημιουργός ενός από τους πιο γνωστούς ιστοτόπους ιχνηλάτησης κορωνοϊού στον κόσμο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η εφαρμογή καταλαμβάνει το 100% του χρόνου του.

Η πανδημία δεν μοιάζει να τελειώνει σύντομα και ο Σίφμαν σκοπεύει να συνεχίσει να την παρακολουθεί ενεργά μέχρι το τέλος. Όσο ο ιστότοπος του είναι ανοιχτός, λέει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και θα προσθέτει νέες δυνατότητες.

Μόλις η πανδημία τελειώσει, θα κατεβάσει το site και ίσως να δημιουργήσει μια σελίδα που θα συγκρίνει τον COVID-19 με τον SARS ή την ισπανική γρίπη. Ο Σίφμαν πιστεύει ότι υπάρχει αξία στον να κοιτάξουν οι άνθρωποι την ιστορία των ανθρώπων.


Η ιστοσελίδα του έχει τη μορφή one stop καθώς ο χρήστης έχει στη διάθεση του όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19, πληροφορίες που θα ήθελε να γνωρίζει ένας μέσος άνθρωπος.

Η ιστοσελίδα ενημερώνεται συνεχώς με νέα στατιστικά στοιχεία για τις χώρες σε όλο τον κόσμο σχετικά με λοιμώξεις, θανάτους, ανάρρωση, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το CDC και άλλους κυβερνητικούς ιστότοπους.

Ο ιστότοπος προσφέρει συχνά νέες δυνατότητες στους χρήστες του, όπως το ποσοστό επιβίωσης που έχουν από την πανδημία του κορωνοϊού -ένα ποσοστό που διαμορφώνεται σε συνάρτηση με τα καθημερινά δεδομένα που προκύπτουν.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα διαθέτει την πορεία της πανδημίας σε χάρτη και βασικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για την υγιεινή των χεριών καθώς και μια λίστα συμπτωμάτων.

Ενώ ο Σίφμαν είναι περήφανος για τη δουλειά που έκανε, δεν θέλει να γίνει γνωστός για το ότι έκανε την κρίση ευκαιρία για τον εαυτό του.

«Στο μέλλον, ελπίζω ότι θα υπάρξει πίεση στον ΠΟΥ» για να δημιουργήσει ένα τέτοιο εργαλείο, είπε, «Η ευθύνη δεν θα πρέπει να βαραίνει κάποιο τυχαίο παιδί, αλλά είναι προφανές ότι οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τα στατιστικά στοιχεία».

Ο Σίφμαν εκτιμά ότι έχει δώσει από τη ζωή του μερικές εκατοντάδες ώρες για τον ιστότοπο, ενώ υπήρξε φορά που ασχολήθηκε με ένα ζήτημα για 50 ώρες συνεχόμενα.

Επειδή τα δεδομένα στον ιστότοπο καλύπτουν ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχει πάντα κάποιος που ελέγχει.

Ο ιστότοπος προσελκύει επισκέπτες από κάθε χώρα του κόσμου, κάτι που «είναι ωραίο», αλλά ο Σίφμαν δεν ξοδεύει και πολύ χρόνο για να δει τους αριθμούς.

Εάν κοιμάται την ώρα που κάτι πάει στραβά με τον ιστότοπο, τότε ξυπνά από εκατοντάδες ή χιλιάδες μηνύματα από τους συναδέλφους του. Είναι μια ευθύνη που παίρνει στα σοβαρά.

Ο πίνακας στην ιστοσελίδα είναι πραγματικά δημοφιλής, με περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα και 700 εκατομμύρια συνολικά μέχρι στιγμής, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Σίφμαν έχει λάβει προσφορές για την τοποθέτηση διαφημίσεων στον ιστότοπο.

Μάλιστα, ο Σίφμαν έχει απορρίψει πρόταση 8 εκατ. δολαρίων για την εξαγορά του ιστοτόπου του, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε βγάλει περίπου 30 εκατ. δολάρια αν έβαζε διαφημίσεις στο site. «Δεν είναι αυτός ο στόχος του ιστοτόπου» εξηγεί.

«Είμαι μόνο 17, δεν χρειάζομαι 8 εκατομμύρια δολάρια», είπε.

Επιπλέον, ξέρει ότι πολλοί από τους επισκέπτες του από όλο τον κόσμο δεν έχουν πολύ γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο, οπότε η προσθήκη διαφημίσεων και επεκτάσεων θα επιβραδύνει την εμπειρία τους.

Έχει ήδη λάβει προσφορές εργασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας από τη Microsoft, αλλά δεν ενδιαφέρεται πλέον να αποδεχτεί μία από αυτές τις θέσεις εργασίας, καθώς θέλει να συνεχίσει τα δικά του έργα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ