2020-09-17 23:49:22
Φωτογραφία για Απίστευτη δήλωση σε λεωφορείο: «Δεν πιστεύω στον κορωνοϊό, με προσβάλλει η χρήση μάσκας» - Βίντεο
Ανησυχία για τους επιβάτες στα μέσα μεταφοράς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας - Προβληματισμός για τις εικόνες συνωστισμού

Φραστικές, αλλά και σωματικές επιθέσεις όπως και πολλά επεισόδια έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες από ασυνείδητους πολίτες που αρνούνται πεισματικά να φορέσουν μάσκα, αγνοώντας την απόφαση της κυβέρνησης και τις συστάσεις των ειδικών για υποχρεωτική χρήση σε χώρους με συνωστισμό.

Ανησυχία, δε, πυροδοτεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρνητές της μάσκας σε μια περίοδο που καταγράφεται έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας και το κλειδί, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να αναχαιτιστεί η διασπορά είναι η μάσκα και η αποφυγή του συνωστιμού.

Ωστόσο, ένα πρωινό σε λεωφορείο είναι ικανό να ανοίξει ευρύ πεδίο προβληματισμού για το κατά πόσο συμβάλλει ο κόσμος, με τη συμπεριφορά του, στον αγώνα καταπολέμησης της νόσου Covid-19.

«Δεν πιστεύω στον κορωνοϊό, με προσβάλλει η χρήση μάσκας», φράση που ακούγεται από νεαρή κοπέλα σε λεωφορείο. Η νεαρή με εκνευρισμό, μάλιστα, απαντά στη διπλανή της η οποία προσπαθεί να της εξηγήσει ότι με τη συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τους γύρω της.


«Δεν πιστεύεις επειδή δεν πιστεύεις ότι κάνεις κακό στους άλλους» λέει, συγκεκριμένα, στη νεαρή γυναίκα η συνεπιβάτιδά της στο λεωφορείο.

Τότε η νεαρή τής απαντά, χωρίς να έχει διάθεση να ακούσει ουσιαστικά: «Εσύ φόρεσε τη μάσκα, εγώ γιατί είμαι υποχρεωμένη να τη φοράω;».

Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι συμπεριφορές σαν αυτή της νεαρής κοπέλας, εντοπίζονται και σε μεγαλύτερες ηλικίες, σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς και που έρχονται σε επαφή με κόσμο.

Οι «αρνητές της μάσκας» επιμένουν να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα των Αρχών και σαν να μην φτάνει αυτό, αναπτύσσουν επιθετικότητα προς εκείνους που εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Στα ψιλά δεν μπορεί να περάσει και το γεγονός ότι ο συνωστισμός εξακολουθεί να παρατηρείται στα μέσα μεταφοράς και ειδικά στα λεωφορεία, όπως αποδεικνύεται στο σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ