2020-10-05 13:14:56
Φωτογραφία για Όλο το παρασκήνιο της μεταφοράς Τραμπ στο νοσοκομείο - Γιατί δεν ήθελε να πάει στο Walter Reed
Το CNN παρουσίασε τους λόγους που δεν έγινε αμέσως η μετακίνηση του Αμερικανού προέδρου - Τι δήλωσαν οι γιατροί στην τελευταία ενημέρωση από το Walter Reed - Βελτιώνεται η κατάσταση του Αμερικανού προέδρου, ίσως πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα Όλο όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή, πριν τη μεταφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed παρουσίασε το CNN, αποκαλύπτοντας ότι η καθυστέρηση στη μεταφορά του έγινε διότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ήθελε να μετακινηθεί, καθώς εξέταζε όλες τις παραμέτρους.

Ο Τραμπ είχε πυρετό και δύσπνοια, ενώ του δόθηκε οξυγόνο ώστε να μπορεί να αναπνέει κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου, παρ' ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίαζε ήδη συμπτώματα και ξεκίνησε την πειραματική αγωγή, δεν ήθελε να «νοσηλευτεί».


Οι σύμβουλοί του, σύμφωνα με το CNN, επιχείρησαν να προσαρμόσουν τα δεδομένα στον τομέα της επικοινωνίας, καθώς ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν επιθυμούσε να εμφανιστεί καταβεβλημένος και άρρωστος δημοσίως. Για τον λόγο αυτό διέρρευσαν ότι είχε ήπια συμπτώματα.

Όπως ανέφεραν μάλιστα στα πρώτα ανακοινωθέντα, ο πρόεδρος αισθανόταν απλώς ελαφριά κόπωση.

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής οι θεράποντες ιατροί άρχισαν να ανησυχούν για την πορεία της υγείας του και έκριναν πως θα έπρεπε να παρακολουθήσουν καλύτερα τις ζωτικές του λειτουργίες μέσα από το στρατιωτικό νοσοκομείο, Walter Reed, όπου νοσηλεύεται πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ.

Βελτιώνεται η κατάσταση του προέδρου - Ίσως πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα

Την περαιτέρω βελτίωση στην υγεία του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στην τελευταία ενημέρωση από το Walter Reed ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, Σιν Κόνλεϊ, ενώ έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα.

Ο Sean Conley κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι... «δεν ήθελα να δώσω πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την πορεία της ασθένειας σε άλλη κατεύθυνση», εξηγώντας την απροθυμία του να πει ότι ο Τραμπ είχε πάρει οξυγόνο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Δρ Conley είπε επίσης ότι ο πρόεδρος έλαβε το στεροειδές δεξαμεθαζόνη το Σάββατο. Το φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ασθενείς που είναι σοβαρά άρρωστοι με Covid-19, αλλά συνήθως δεν χρησιμοποιείται σε ήπιες ή μέτριες περιπτώσεις της νόσου.

Ο γιατρός απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ τον λόγο ανέλαβε ο Σιν Ντούλεϊ, ένας από τους γιατρούς του τιμ που παρακολουθεί τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Όπως δήλωσε, «ο πρόεδρος παραμένει χωρίς πυρετό από το πρωί της Παρασκευής δεν διαμαρτύρεται για δύσπνοια». Ο Dooley πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος «περπατάει» και ότι η «καρδιακή, ηπατική και πνευμονική του κατάσταση» δεν προκαλεί ανησυχία.

Ο πρόεδρος μπορεί να «πάρει εξιτήριο νωρίς αύριο το πρωί», πρόσθεσε ο Δρ. Γκαριμπάλντι. Όλα δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπερνά το εμπόδιο του νέου κορωνοϊού, παρ' ότι θα διατηρηθεί υπό καθεστώς λεπτομερούς παρακολούθησης, καθώς ο ιός είναι απρόβλεπτος.

Εσφαλμένες οι παρατηρήσεις του επικεφαλής του Λευκού Οίκου

Ο Κόνλεϊ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις αντιθέσεις που εμφανίστηκαν χθες αναφορικά με την κατάσταση του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ο γιατρός του Τραμπ αντέδερασε, λέγοντας πως «οι παρατηρήσεις του επικεφαλής του Λευκού Οίκου Mark Meadows ήταν εσφαλμένες». Πρόσθεσε, δε, ότι ο διευθυντής του προσωπικού αναφερόταν στην έκθεση του προέδρου πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βρετανία: Ξεπέρασαν τα 22.000
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βρετανία: Ξεπέρασαν τα 22.000
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ