2020-10-19 03:44:11
Φωτογραφία για Η Βρετανία απαγορεύει εντελώς τη χρήση κινητού στην οδήγηση, κλείνοντας νομικό κενό

medlabnews.gr iatrikanea 

Οδηγοί που κρατούν τα κινητά τους τηλέφωνα με οποιονδήποτε τρόπο πίσω από το τιμόνι απειλούνται πλέον με πρόστιμα 200 λιρών στη Βρετανία.  

Παρόλο που κλήσεις και γραπτά μηνύματα απαγορεύονται ήδη κατά την οδήγηση, η λήψη φωτογραφιών, το «σκρολάρισμα» σε μια λίστα μουσικής ή ακόμη και τα παιχνίδια στα κινητά δεν θεωρούνται ακόμη παράνομα, επιτρέποντας στους οδηγούς να γλιτώνουν τις κυρώσεις όταν εντοπίζονται με τηλέφωνο. 

 Η κυβέρνηση σκοπεύει να επικαιροποιήσει τη σχετική νομοθεσία για να κλείσει δια παντός το νομικό παραθυράκι, που προς το παρόν εκλαμβάνει ως παράπτωμα μόνο την «διαδραστική επικοινωνία». 

 Η Baroness Vere, αρμόδια υπουργός σε θέματα δρόμων, είπε: «Οι δρόμοι μας είναι από τους ασφαλέστερους στον κόσμο, αλλά θέλουμε να βεβαιωθούμε πως θα γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς φέρνοντας το νόμο στον 21ο αιώνα». «Για το λόγο αυτό ψάχνουμε να ενισχύσουμε τη νομοθεσία καθιστώντας παράνομο ένα τηλέφωνο που κρατιέται στο χέρι κατά την οδήγηση σε ένα ευρύτερο φάσμα περιπτώσεων. Σου αποσπά την προσοχή και είναι επικίνδυνο. Για πολύ καιρό οδηγοί κατάφερναν να αποφεύγουν την τιμωρία αλλά αυτό τελείωσε», πρόσθεσε η ίδια. 


 Η κυβέρνηση είπε πως η αλλαγή θα επιτρέπει στην αστυνομία να αναλαμβάνει επιτόπου δράση αν βλέπει κάποιον να κρατά και να χρησιμοποιεί τηλέφωνο ενώ οδηγεί, διευκρινίζοντας πως οι μοτοσικλετιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για την πληρωμή προϊόντων σε drive-through επιχειρήσεις όπως takeaway.  

Πηγή: Guardian 
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ