2020-10-20 11:49:26
Φωτογραφία για Πρωτοπορεί η Κατερίνη! Καλλιτέχνες δίνουν χρώμα στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ!
Η ιδέα τα ΚΑΦΑΟ να μεταμορφώνονται σε υπαίθριους καμβάδες, να φιλοτεχνούνται και από άχαρα σιδερένια αντικείμενα να μετατρέπονται σε έργα τέχνης έχει εδώ  και ορισμένα χρόνια, υιοθετηθεί σε πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πόλης που πρωτοπορεί στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, προς την κατεύθυνση αυτή, η Κατερίνη, όπου με την αγαστή συνεργασία του ΟΤΕ, περισσότερα από 30 ΚΑΦΑΟ του αστικού ιστού, στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Τσιμισκή, Κρυστάλλη, Κύπρου, Ειρήνης, Θεσσαλονίκης, Φλέμινγκ κ.α., καθώς και στις πλατείες Δημαρχείου, Ελευθερίας και Μακεδονίας καθαρίστηκαν και…. πλημμύρισαν εικόνες και χρώμα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Οι συντονισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες μας για τον εξωραϊσμό της πόλης συνεχίζονται. Στόχος μας είναι να ομορφύνει το κέντρο της πόλης, καθώς επίσης να καθαριστούν και να αναδειχτούν όψεις ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων, να μετατραπούν γιατί όχι σε έργα τέχνης και να προστατευτεί η αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κατοίκων και επισκεπτών να αγκαλιάζουν τις δράσεις μας αυτές, να φωτογραφίζονται με τους πρωταγωνιστές των εικόνων που φιλοτεχνήθηκαν στα ΚΑΦΑΟ»


Επιπλέον, ο Δήμαρχος σημειώνει: «Παράλληλα, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους Ολυμπιονίκες μας, φιλοτεχνώντας τις μορφές τους αγκαλιά με την ελληνική σημαία. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και μας χαρίζουν. Ευχαριστούμε τον ΟΤΕ για την άρτια και δημιουργική συνεργασία, τόσο με τα καρτοτηλέφωνα όσο και στην προκειμένη περίπτωση με τα ΚΑΦΑΟ».

Τα χρωματιστά και ζωγραφισμένα ΚΑΦΑΟ του κέντρου της Κατερίνης, αφήνουν πλέον στο περιθώριο το γκρίζο. Προκειμένου στο μέτρο του δυνατού να προστατευθούν τα σχέδια, τα κουτιά των κατανεμητών επενδύθηκαν με ειδική υδροφοβική επίστρωση, ενώ ο σεβασμός της συγκεκριμένης δράσης από όλους, συνιστά  προϋπόθεση για να  χαρούμε κάτοικοι και επισκέπτες τις όμορφες αυτές εικόνες.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ