2020-10-23 04:56:21
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η εγγραφή 30.000 εθελοντών για το εμβόλιο της Moderna

medlabnews.gr iatrikanea

Στην τελική ευθεία της αξιολόγησης των 30.000 εθελοντών που συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου mRNA-1273 έναντι του COVID-19, προχωρά η εταιρεία Moderna. Το 42% των εθελοντών ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Στη Φάση 3 της δοκιμής COVE έχουν πλέον εγγραφεί και οι 30.000 συμμετέχοντες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Moderna. Το συγκεκριμένο στάδιο των δοκιμών έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αξιολογήσει συμμετέχοντες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την ασθένεια COVID-19. Συγκεκριμένα το 42% είναι άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή ηλικιωμένοι.

Το προφίλ των εθελοντών

Το δείγμα των εθελοντών αποτελείται από τις εξής ομάδες υψηλού κινδύνου:

Περισσότεροι από 7.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών,Περισσότεροι από 5.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, αλλά έχουν χρόνιες παθήσεις οι οποίες τους εκθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, όπως ο διαβήτης, η σοβαρή παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις .

Η Moderna -σύμφωνα με ανακοίνωσή της- έχει εργαστεί προς την ανάπτυξη ενός εμβολίου που προορίζεται για όλους, "συμπεριλαμβανομένων κοινοτήτων που ιστορικά δεν εκπροσωπούνται επαρκώς σε κλινικές δοκιμές και πλήττονται δυσανάλογα από τον COVID-19".

Συγκεκριμένα:

Περισσότεροι από 11.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες προέρχονται από μειονοτικές κοινότητες, εκπροσωπώντας το 37% του συνολικού αριθμού συμμετεχόντων στην δοκιμή,Από αυτόν τον αριθμό, 6.000 συμμετέχοντες είναι Ισπανόφωνης ή Λατινικής καταγωγής, και περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες είναι Μαύροι ή Αφροαμερικανοί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στην Φάση 3 της δοκιμής COVE αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κλινική ανάπτυξη του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου μας για τον COVID-19. Πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες σε όλους τους συμμετέχοντες στην δοκιμή μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ερευνητές και συνεργάτες μας στα κέντρα διεξαγωγής δοκιμών, όπως οι συνεργάτες μας από τις εταιρείες PPD και NIH, καθώς επίσης και την εξειδικευμένη ομάδα της Moderna για την στήριξη τους στην ολοκλήρωση της εγγραφής»

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «Η Moderna δεσμεύεται για την διεξαγωγή ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας και για τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας δεδομένων. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για να εξελίξουμε περαιτέρω το mRNA-1273, το οποίο ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση και εξάλειψη της πανδημίας του COVID-19.”

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ