2020-10-23 11:41:29
Φωτογραφία για Πούτιν: Ο κόσμος δεν έχει μέλλον χωρίς μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο κόσμος δεν έχει μέλλον χωρίς ένα σύστημα ελέγχου των εξοπλισμών και μια συνθήκη μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που να διατηρεί την ισορροπία.

«Ο κόσμος δεν έχει μέλλον, αν δεν υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στον τομέα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών» δήλωσε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στα μέλη της λέσχης Valdai, κατά την διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης τους που πραγματοποιήθηκε on-line.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν «απαγκιστρώνεται» από την συνθήκη START, και πως η κατάργηση της δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια της χώρας, πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί ξεκινώντας «από το μηδέν» στον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών, αλλά θα ήταν καλύτερο να μην πάψουν να ισχύουν οι προηγούμενες συμφωνίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν είναι κατά να ενταχθεί στην συνθήκη START και η Κίνα, αλλά οι συνομιλίες για την ένταξη της θα πρέπει να προϋποθέτουν και την ένταξη σ' αυτήν και άλλων πυρηνικών δυνάμεων, όπως η Γαλλία και η Βρετανία.


Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμη να παγώσει τον συνολικό της αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτει εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες πράξουν το ίδιο προκειμένου να παραταθεί η ισχύς της συνθήκης για τον περιορισμό των πυρηνικών εξοπλισμών για ένα χρόνο.

Η ρωσική πρόταση, που διατυπώνεται δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αποσκοπεί στο να μειώσει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά την τύχη της συνθήκης New START, η ισχύς της οποίας εκπνέει τον Φεβρουάριο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν την προηγούμενη εβδομάδα την ρωσική πρόταση να παραταθεί η ισχύς της συνθήκης για ένα χρόνο χωρίς όρους, την οποία είχε κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι οποιαδήποτε πρόταση που δεν περιλαμβάνει το πάγωμα όλων των πυρηνικών κεφαλών θα ήταν «θνησιγενής». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ