2020-10-23 12:54:42
Φωτογραφία για Χάκερ «έφαγαν» 32.500 ευρώ από τέσσερις Πατρινούς!
Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης στην Πάτρα, με δράστες «μετρ» της τεχνολογίας οι οποίοι εξαπατούν ανυποψίαστα θύματα παριστάνοντας τους τεχνικούς υπολογιστών εταιρείας παγκόσμιας εμβέλειας που δήθεν ανακάλυψαν «εισβολή» κακόβουλου λογισμικού!

Δυο άνδρες και μία γυναίκα έπεσαν θύματα των άγνωστων χάκερ και τους παραχώρησαν πρόσβαση στους υπολογιστές τους, πιστεύοντας ότι θα προχωρούσαν σε διαγραφή του ύποπτου λογισμικού. Τελικά, όμως, οι “μαϊμού” τεχνικοί έκαναν “εκκαθάριση” στους... τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αφού ανακάλυψαν τους κωδικούς τους και μετέφεραν 10.500 ευρώ από τον ένα λογαριασμό τους ενός, 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό του δεύτερου και 6.000 ευρώ από τις καταθέσεις της γυναίκας!

Περιπτώσεις απάτης μέσω Διαδικτύου απασχολούν τις Αρχές. Στις τρεις περιπτώσεις, οι απατεώνες εφάρμοσαν το κόλπο με τους δήθεν τεχνικούς υπολογιστών μεγάλης και γνωστής εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο, έπεισαν τους ανυποψίαστους χρήστες του υπολογιστή, να μοιραστούν μαζί τους κωδικούς πρόσβασης σε προσωπικούς λογαριασμούς. Αποτέλεσμα, ήταν, να αφαιρεθούν 6.000, 4.000 και αντίστοιχα. Μάλιστα, στη μία περίπτωση διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έκαναν ανάληψη του ποσού στο... Κόσοβο!


Σε άλλη μια περίπτωση, οι δράστες επικοινώνησαν μέσω email με έναν επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί επιχείρηση και στο εξωτερικό παριστάνοντας τους υπαλλήλους τράπεζας, ισχυρίστηκαν ότι έπρεπε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του για να έχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές και, σύμφωνα με το tempo24.gr, κατάφεραν να του αποσπάσουν 12.000 ευρώ! Για όλα τα περιστατικά ενημερώθηκε η Ασφάλεια Πατρών που διενεργεί έρευνες, με μηδαμινές ελπίδες να εντοπίσει τους έμπειρους χάκερ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ