2020-10-26 13:20:45
Φωτογραφία για Λουκέτο σε καταστήματα των Φούρνων Βενέτη

medlabnews.gr 

 Στο κλείσιμο πέντε καταστημάτων μέχρι τέλους Οκτωβρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν οι «Φούρνοι Βενέτη», σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.

Πρόκειται για καταστήματα που διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία, αλλά και καταστήματα που ανήκουν σε franchisees. Μεταξύ των καταστημάτων που θα κλείσουν είναι εκείνα σε Άλιμο, Περιστέρι και Πλάκα.

Έχουν ήδη κλείσει τα καταστήματα σε Ασπρόπυργο και Άλιμο ενώ αναμένεται μέχρι αρχές Νοεμβρίου να κατεβάσουν ρολά και σε Πλάκα, Περιστέρι και Φιλοθέη.

Η απόφαση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ελήφθη εξαιτίας της αδιαλλαξίας των ιδιοκτητών να αποδεχθούν τη μείωση των ενοικίων, τονίζοντας πως αρνούνται να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η πανδημία. Αντίθετα, επιμένουν να εξοφληθούν στο ακέραιο, προβάλλοντας το επιχείρημα πως οι επιχειρήσεις εστίασης και αρτοσκευασμάτων δεν συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που προβλέπεται μείωση ενοικίου κατά 40%.

Η διοίκηση της Βενέτης αναμένεται να κατεβάσει ρολά σε άλλα πέντε καταστήματα μέχρι τέλος του έτους ενώ εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση δεν αποκλείεται να τερματίσει τη λειτουργία άλλων 20 σημείων μέσα στο 2021.

«Τα καταστήματα που κλείνουν δεν μπορούν να σηκώσουν το υψηλό λειτουργικό κόστος», υπογραμμίζουν κύκλοι της Βενέτης και επαναλαμβάνουν την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υποχρεωτική μείωση των ενοικίων για όλη την αγορά. Αυτή τη στιγμή, επισημαίνουν η κατανάλωση υποχωρεί έως και 50% σε κάποιες περιοχές ενώ τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται αναμένεται να πλήξουν περαιτέρω τη ζήτηση.



Το πρόβλημα όπως λένε, είναι τεράστιο και θα διογκωθεί περαιτέρω εάν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές αλυσίδες γρήγορου φαγητού που έχουν προχωρήσει «σιωπηρά» στο κλείσιμο πολλών σημείων.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ