2020-10-26 15:49:34
Φωτογραφία για Τι ισχύει για μάσκα στο αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα; Τι πρέπει να προσέχετε;

medlabnews.gr iatrikanea 

Tελικά, τι ισχύει για την μάσκα στο αυτοκίνητο; Η αλήθεια είναι πως αρκετοί έχουν μπερδευτεί παρά τις διευκρινήσεις και οι παρεξηγήσεις πέφτουν «βροχή» με κίνδυνο πρόστιμα χωρίς να υπάρχει πρόθεση παραβίασης του μέτρου.

Μπορεί η μάσκα να είναι πλέον υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των περιοχών με επίπεδα ετοιμότητας 3 και 4, στα αυτοκίνητα ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις.

Τι ισχύει για τη μάσκα στο αυτοκίνητο:

 Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους, οδηγό και πελάτες.Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο σε περίπτωση που ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού ή όταν είναι μόνος του.Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.Υποχρεωτική η μάσκας στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Έτσι, η χρήση μάσκας εντός των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αν:

Ο οδηγός δεν βρίσκεται στο αυτοκίνητο μόνος και

Οι συνεπιβάτες του είναι οποιοιδήποτε άλλοι εκτός των μελών της οικογένειάς του.



Να σημειωθεί ότι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί, στα τουριστικά και στα υπεραστικά λεωφορεία, καθώς και σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς, δημόσιο ή ιδιωτικό, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Τα πρόστιμα για τη μη τήρηση του μέτρου ανέρχονται σε 150 ευρώ και βεβαιώνονται σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν κάνει χρήση της μάσκας.

Να σημειωθεί ότι για τις μοτοσικλέτες ισχύει πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος. Η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στα Ι.Χ.

Στις πορτοκαλί περιοχές, επιπέδου 3, ο ανώτατος αριθμός επιβατών σε ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο είναι τα τέσσερα άτομα, ενώ στις κόκκινες περιοχές, επιπέδου 4, τα τρία άτομα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τον οδηγό.


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ