2020-10-29 13:41:57
Φωτογραφία για Τρόμο προκαλεί ο τεράστιος αριθμός θετικών που βγαίνουν στην Θεσσαλονίκη

 medlabnews.gr iatrikanea

Ανησυχητικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τα rapid tests που πραγματοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Θεσσαλονίκη έκλεισε το «εισιτήριο» για το lockdown, μαζί με τη Λάρισα και Ροδόπη.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν εκατοντάδες τεστ σε πολίτες, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων, από τις πρώτες ώρες σχηματίζονται τεράστιες ουρές πολιτών, που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ για κοροναϊό.

Σύμφωνα με το voria.gr, τα πρώτα στοιχεία από τα rapid tests στη Θεσσαλονίκη προκαλούν τρόμο καθώς περί το 10% φέρεται ότι «βγαίνουν» θετικά.

Πρόκειται για ένα υψηλό ποσοστό θετικών δειγμάτων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στα rapid tests, που γίνονται σε πολλές περιοχές, όπως και στην Πάτρα, τα ποσοστά των θετικών δεν ξεπερνούν το 3% με 4%.



Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επικαλούμενος στοιχεία από τα λύματα, προειδοποίησε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη.



Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής, που αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στη διασπορά.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ