2020-11-02 21:13:46
Φωτογραφία για Διώξεις στους συλληφθέντες σε συγκεντρώσεις σε Γαλάτσι και Νέο Ηράκλειο
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι (συνολικά 13 άτομα) αλλά και σε βάρος των εννέα συλληφθέντων κατά τη συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές. Μετά την άσκηση των διώξεων όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι δίκες τους αναβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, κατά των 13 συλληφθέντων στην συγκέντρωση στο Γαλάτσι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα οχτώ συνολικά πλημμελήματα, τα οποία είναι: Βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 13 Νοεμβρίου. Και αυτό διότι στο δικαστήριο δεν είχαν προσέλθει κρίσιμοι μάρτυρες, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έφεραν τραύματα από τα χθεσινά επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά στους εννέα συλληφθέντες κατά τη συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ασκήθηκε δίωξη για απείθεια και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών. Για την υπόθεση ορίστηκε ρητή δικάσιμος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ