2020-11-04 01:25:17
Φωτογραφία για Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Έως και 10 φορές μεγαλύτερη η μετάδοση σε κλειστούς χώρους – Γιατί έκλεισε η εστίαση
Στη δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας αναφέρθηκε λεπτομερώς ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

 Δήμητρα Ευθυμιάδου - HR

Την έντονη ανησυχία του για τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης. Άλλωστε μόνο σε μία ημέρα κατεγράφησαν 2166 νέα κρούσματα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κορονοϊός: Σοκ από την έκρηξη κρουσμάτων- 2.166 σε 24 ώρες”

Φόβοι για τους κλειστούς χώρους

Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στη χώρα μας με τη διασπορά του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Μάλιστα ο καθηγητής στις τοποθετήσεις του εξήγησε ουσιαστικά γιατί έκλεισε η εστίαση αφού όπως εξήγησε, έχει διαπιστωθεί ότι σε κλειστούς χώρους όπου οι πολίτες δεν φορούν μάσκα, η μετάδοση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σε δραστηριότητες όπως πχ στην κατανάλωση φαγητού και ποτού από τον ανοικτό σε κλειστό χώρο τον τελευταίο μήνα λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, αύξηση δραματικά τα νέα κρούσματα.


Κατά τον κ. Μαγιορκίνη η μετάδοση σε κλειστούς χώρους είναι έως και 10 φορές μεγαλύτερη λόγω της μη χρήσης μάσκας.

«Η όποια χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας έχει μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση στους κλειστούς χώρους», είπε ο επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση τήρησης του μέτρου της χρήσης μάσκας παντού, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Μάλιστα πρόσθεσε πως σε περίπτωση που «δεν μπορείτε να φορέσετε μάσκα σε εσωτερικό χώρο να υπάρχει άφθονος εξαερισμός και τήρηση αποστάσεων».

Οι ηλικίες

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη στην ηλικιακή ομάδα 19-39 κατεγράφησαν αρκετά κρούσματα, ενώ υπήρξε αύξηση των διαγνώσεων και στην ηλικιακή ομάδα των 65+. Επιπλέον, επιβάρυνση υπάρχει και σε όσους έχουν ηλικία από 40 έως 65 ετών. «Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» είπε ακόμη και τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ