2020-11-06 13:42:54
Φωτογραφία για Αμερικανικές εκλογές: Εντάσεις και επεισόδια στη Νέα Υόρκη - Πάνω από 60 συλλήψεις
Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη και την Πέμπτη το βράδυ μετά από διαδηλώσεις κατά του Τραμπ Όσο παρατείνεται η αγωνία των Αμερικανών για το αποτέλεσμα των εκλογών, με την καταμέτρηση να προχωρά αργά και τους δύο αντιπάλους να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, τόσο οξύνεται η κατάσταση στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων.

Παρόλο που δεν υπήρχαν αναφορές για σοβαρά επεισόδια την πρώτη μέρα των εκλογών, τα επόμενα 24ωρα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά που φανερώνουν ότι το κλίμα αγριεύει επικίνδυνα.

Όπως μεταδίδει το CBS, για δεύτερη συνεχή βραδιά σημειώνεται ένταση και συγκρούσεις στο κέντρο της Νέας Υόρκης, με τα απεισόδια να εστιάζονται στην Χιούστον Στριτ στο Lower Manhattan, Τουλάχιστον 10 συλλήψεις έγιναν τις περασμένες ώρες, με την αστυνομία να αποδίδει τα έκτροπα σε ταραξίες που παρεισφρύουν σε ειρηνικές πορείες για να προκαλέσουν επεισόδια.


Ενταση στο Σόχο:

Σύμφωνα με το ABC7, εντάσεις σημειώθηκαν μετά από πορεία διαδηλωτών το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη, με βασικό μήνυμα «Να μετρηθεί κάθε ψήφος». Η πορεία που ξεκίνησε ειρηνικά στην 5η Λεωφόρο μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι πρόκειται να υποβάλλει μηνύσεις σε πολιτείες για να διακοπεί η καταμέτρηση των ψήφων κράτησε σχετικά λίγη ώρα και αργότερα διαλύθηκε ειρηνικά.

Ωστόσο, μια ώρα αργότερα, μεμονωμένα άτομα εμφανίστηκαν στην περιοχή του Γκρίνουιτς Βίλατζ και άρχισαν να ανάβουν φωτιές και να συγκρούονται με αστυνομικούς. Όπως αναφέρεται σε τοπικά μέσα, πάνω από 50 συλλήψεις έγιναν τις ώρες που ακολούθησαν.

Εις βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση ταραχών, παράνομη συνάθροιση και αντίσταση κατά της αρχής. Μια 24χρονη γυναίκα, η Ντεβίνα Σινγκ φέρεται να έφτυσε στο πρόσωπο ενός αστυνομικού στη συμβολή της 7ης Λεωφόρου και της Λιρόι Στρίτ. Ακόμη ένας αστυνομικός δέχτηκε γροθιές από διαδηλωτή αλλά δεν τραυματίστηκε, όπως μεταδίδει το ABC7.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ