2020-11-06 13:50:08
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Κρούσματα στις φυλακές Διαβατών
Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στις φυλακές Διαβατών, καθώς συνολικά 15 κρατούμενοι και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, μέχρι σήμερα, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το grtimes ενώ ο ΕΟΔΥ φέρεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα για τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων, οι παραπάνω άρρωστοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία ενώ σήμερα παραμένουν σε ειδικούς χώρους-κελιά που χρησιμοποιούνται ως αναρρωτήρια. Σε καραντίνα τέθηκαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλου που νοσούν ενώ ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν την επιβολή του lockdown, η διοίκηση και η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχαν ζητήσει να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και στους κρατούμενους και απολύμανση των χώρων.


«Ο ΕΟΔΥ δεν μας άκουσε για να λύσει το πρόβλημα ενώ συνεχίζει να μας αγνοεί. Η Ένωση μας εγκαίρως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στη φυλακή. Οι συνάδελφοι εξετάστηκαν όλοι και κάποιοι απ’ αυτούς με δικά τους έξοδα. Ύστερα από φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, μόλις εμφάνισαν συμπτώματα, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Ζητούμε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη φυλακή για να εξετάσει του πάντες, κρατούμενους και προσωπικό» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δήμος Παπαθανασίου. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ