2020-11-07 09:14:34
Φωτογραφία για ΑΝΑΒΑΘΜΣΗ Intel CPUs στο LGA 1700 socket Η Intel θα αναβαθμίσει την πλατφόρμα της μέχρι το τέλος του 2021 και το αποτέλεσμα θα είναι οι Alder Lake CPUs.

Μετά τους Rocket Lake (Core 11ης γενιάς) που έρχονται με υποστήριξη του τωρινού LGA 1200 socket η Intel βαδίζει σε ένα διαφορετικό μονοπάτι για τα μελλοντικά CPUs. Το Z490 μαζί με το επερχόμενο Z590 αποτελούν τις πλατφόρμες μετάβασης σε αυτή των Alder Lake που θα φέρει το LGA 1700 socket ενώ θα τη βρούμε και με νέες μητρικές στην αγορά, ως ένα μέσο ευθείας αντιπαράθεσης με τον ανταγωνισμό σύμφωνα με το hwbox.gr

Φωτογραφίες ενός επερχόμενου Alder Lake CPU έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και εμφανίζουν ένα μεγάλο σε μέγεθος επεξεργαστή με ορθογώνια σχεδίαση και σαφώς περισσότερα pads στο κάτω μέρος τους, ενεργοποιώντας έτσι περισσότερους πυρήνες και πιθανόν περισσότερα PCI Express lanes όπου σε αυτή τη γενιά θα αναβαθμιστούν σε Gen 4.0

. Σημειώνεται ότι το Gen 4.0 είναι ηλεκτρικά συμβατό και με τις τωρινές Z490 μητρικές, ενώ με την επόμενη γενιά των Rocket Lake επεξεργαστών που φέρουν συμβατό controller στο εσωτερικό να πλησιάζει, θα δούμε και επίσημα το πρότυπο τόσο σε αυτές, όσο και στις Z590 μητρικές της εταιρίας.

Οι Alder Lake υπόσχονται και άλλες βελτιώσεις, όπως μια νέα αρχιτεκτονική και σχεδίαση με big / little πυρήνες, εφάμιλλη με αυτή των ARM επεξεργαστών που βρίσκονται στο εσωτερικό των smartphones μας, ενώ με τη νέα πλατφόρμα (ίσως 600 Series chipsets), η Intel θα μεταβεί στη γενιά των DDR5 μνημών με τις εκεί συχνότητες λειτουργίας να βρίσκονται σημαντικά ψηλότερα απ' ότι στην τωρινή γενιά.  Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ