2020-11-07 14:51:01
Φωτογραφία για Lockdown: Αυξημένοι έλεγχοι στα διόδια - Γυρίζει πίσω τους παραβάτες η Τροχαία
Προσπαθούν να φύγουν από την Αθήνα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά - Αυστηροί οι έλεγχοι στους... εκδρομείς - φωτος  Αντιμέτωποι με τους αυστηρούς ελέχους της Τροχαίας στα διόδια των Αφιδνών, έρχονται όσοι πολίτες προσπαθούν να ταξιδέψουν εκτός Αττικής σήμερα, μέρα πρεμιέρας του καθολικού lockdown.

Άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο από τις πρώτες πρωινές ώρες ζητώντας από τους οδηγούς το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που το διέθεταν, με αποτέλεσμα οι Αρχές να γυρίζουν τους παραβάτες πίσω. Λίγο πριν τις 9, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο, δεν είχαν κοπεί πρόστιμα, ενώ είχαν κάνει... αναστροφή περίπου δέκα αμάξια, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλες τις ημέρες της καραντίνας, ενώ οι πολίτες θα πρεπει να γνωρίζουν οτι το πρόστιμο μη εφαρμογής των μέτρων έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ, από 150 που ήταν στο προηγούμενο lockdown.


Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι χθες - Ρεκόρ διετίας το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα

Πανικός στους δρόμους της Αθήνας και τις εξόδους της Αττικής επικρατούσε από το πρωί της Παρασκευής έως και αργά το απόγευμα, ενόψει του lockdown.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έτρεχαν για να καλύψουν υποχρεώσεις σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, να κάνουν ψώνια σε καταστήματα κι εμπορικά κέντρα που από σήμερα και για τις τρεις επόμενες εβδομάδες θα είναι κλειστά. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, αυτοί που επέλεξαν να φύγουν από την πρωτεύουσα για άλλους νομούς και περιφέρειες, ώστε να προλάβουν την επιβολή των γενικών απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, αισθητά αυξημένη ήταν από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στους εθνικούς δρόμους. Ήδη από τις 6.00 έως τις 15.00 χθες το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών πάνω από 35.800 αυτοκίνητα (5.388 από την Αθηνών - Κορίνθου και άλλες 7.160 από την Αθηνών - Λαμίας) ενώ προχθές, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.600 αυτοκίνητα έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει στο τρίωρο 6-9 το πρωί και από τις δύο εξόδους του λεκανοπεδίου 8.248 οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι χθες στο ίδιο διάστημα έφυγαν περίπου 4.000 επιπλέον. Η αύξηση στην κίνηση στις εξόδους της πόλης φτάνει το 50%.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ