2020-11-11 21:04:13
Φωτογραφία για Πέθαναν 100 που έκαναν το εμβόλιο γρίπης και στην Σιγκαπούρη ανέστειλαν τον εμβολιασμό

 



 medlabnews.gr iatrikanea

Ο αριθμός των νεκρών στη Νότια Κορέα μετά από εμβολιασμούς εποχικής γρίπης αυξήθηκε σχεδόν στους 100, δήλωσε το Σάββατο ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA), γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 97 από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι, σημείωσε το πρακτορείο.

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων των αποδεκτών εμβολίων κατά της γρίπης, το KCDA προτρέπει τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμούς εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Chung Sye-kyun εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, ζητώντας διεξοδική έρευνα για την επαλήθευση της ακριβούς αιτίας των θανάτων.



Όσο για τώρα, περισσότεροι από 19,6 εκατομμύρια Κορεάτες έχουν λάβει εμβολιασμούς, περίπου 11,6 εκατομμύρια από τους οποίους έλαβαν τις λήψεις δωρεάν στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.



Νωρίτερα, η Σιγκαπούρη διέκοψε προσωρινά τη χρήση δύο εμβολίων κατά της γρίπης ως προληπτικό μέτρο αφού ορισμένοι άνθρωποι που τα έλαβαν στη Νότια Κορέα πέθαναν, καθιστώντας τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν δημόσια τη διακοπή της χρήσης των εμβολίων.

 Reuters)

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ